Kæmpe prisforskelle: Så meget koster en studiebolig i din by

Den 5. juli udløber ansøgningsfristen for at søge ind på en videregående uddannelse.

Størstedelen af de unge plejer at søge mod København og Aarhus for at studere, hvilket traditionen tro sætter pres på to i forvejen pressede lejeboligmarkeder.

Øverst i artiklen kan du få råd til, hvordan du kommer forrest i køen, når du skal finde en studiebolig

For de studerende, der vælger at læse i de mest populære byer, skal ikke kun forberede sig på et benhårdt ræs for at finde en bolig. De skal også regne med, at de skal betale væsentligt mere for at bo, end de unge, der vælger at studere i en af landets andre studiebyer.

Det viser nye beregninger fra Boligbesked ApS, som har analyseret huslejepriser på ledige boliger i en række større og mindre studiebyer baseret på data fra lejeportalen akutbolig.dk.

Her kan du se, hvor meget en boligkvadratmeter koster i landets studiebyer:

Et hurtigt regnestykke viser, at der en prisforskel på op til 3.560 kroner om måneden, hvis man vælger at studere i en af landets andre studiebyer, lyder det fra Daniel Juhl, administrerende direktør hos Boligbesked ApS:

- I mange tilfælde kan de unge spare omkring halvdelen af sin SU ved at bosætte sig i en af de mindre studiebyer eller få en større bolig for pengene.

Vælger man at bosætte sig i Randers, der ikke ligger langt fra Aarhus, kan man lige nu spare hele 2.240 kroner i husleje sammenlignet med Aarhus, eller få mere bolig for pengene, lyder det.

Overvejer du et forældrekøb, kan du her regne ud, om det er en god idé. Det eneste, du skal bruge, er salgsopstillingen på den bolig, du overvejer at købe: