Business

Sådan finder du den billigste afbudsrejse

De er derude, de billige afbudsrejser. Men hvordan fanger du en af de billigste? Det får du gode råd om i indslaget herover, mens du herunder kan læse, hvad rejseeksperterne Stig Elling og Tina Krongaard anbefaler dig at gøre, når det er de billige afbudsrejser, du går efter.

1: Hvor finder jeg afbudsrejsen?

Afbudsrejserne finder du især på rejseselskabernes hjemmesider. Rejseselskaberne har ofte samlet alle de billigste rejser under et faneblad, så det er nemt at danne sig et overblik over de gode tilbud.

Har du ikke tid at søge hos alle rejseselskaberne, kan du også søge genvej hos nogle af rejsesøgemaskinerne på nettet. Rejsesøgemaskinerne samler nemlig rigtig mange af afbudsrejserne under et link. På rejsesøgemaskinerne kan du ofte også oprette en såkaldt prisagent, så tilbuddene lander direkte i din indbakke.

Derudover kan du stadig finde rigtig mange afbudsrejser på det gode gamle tekst tv på dit fjernsyn.

2: Sådan finder du de billigste rejser

De billige rejser til priser, der ligger mellem 1.000 og 2.000 kroner, er derude, men der er rift om dem. Skal du have fingrene i dem, kræver det, at du sidder og overvåger nettet konstant, og at du har pakket kufferten, så du er klar til at rejse få timer senere.

3: Hvornår er afbudsrejserne billigst?

Det er især i sommerferien, afbudsrejserne er billigst, og det skyldes primært, at det er i sommerferien, der er flest rejser udbudt. Priserne svinger dog fra time til time, og især det danske vejr er afgørende for priserne. Godt vejr herhjemme er typisk lig med billige afbudsrejser. Gråvejr herhjemme sender derimod priserne op, fordi danskerne vil have sol og varme, når de har ferie.

4: Foræringspriser hvis du tør tage en chance

De billigste afbudsrejser finder du, hvis du tør tage en chance med et uspecificeret hotel. Det betyder nemlig, at du risikerer at du skal overnatte på et rigtig dårligt hotel. Omvendt kan du også være rigtig heldig at ende på et hotel med fem stjerner. Kan du leve med usikkerheden, og skal du i virkeligheden bare bruge et sted at sove, så kan ’uspecificeret’ være en rigtig god – og billig – løsning for dig.

Rejseredaktør ved Politiken Tina Krongaard råder i indslaget familier til at droppe den uspecificerede løsning, mens hun peger på, at det kan være en rigtig god ide for et par, der netop bare skal bruge en seng at sove i.

5: Hvor langt må jeg gå ned i pris?

Ja, 1.299 kroner for en uge med både fly og hotel er ekstremt billigt - og det er det af en grund: Du risiker nemlig at få, hvad du betaler for. Er vi nede på en pris omkring 1.000 kroner, så skal du vide, at du kan havne på et hotel, hvor mange ville rynke på næsen over at skulle overnatte, og du kan ikke stille krav til hverken pool eller god service.

Til gengæld kan du også være heldig at lande på et rigtig godt hotel, fordi det netop er der, der er plads til dig.

Rejseekspert Stig Elling fraråder at købe så billige rejser, og han peger på, at prisen for de fleste afbudsrejser ligger på omkring 2.500 kroner. Hvis du til gengæld smider 1.000 kroner oveni og betaler i alt 3.000 eller 3.500 kroner, så kan du sikre dig, at du kommer til at bo på et kvalitetshotel med fire stjerner, mener han.

Hvad er en afbudsrejse?

Kun 2 til 3 procent af afbudsrejserne skyldes reelt, at der har været tale om et afbud. I stedet er udtrykket afbudsrejser en samlet betegnelse for sidesteøjeblikspladser, restpladser og altså afbudsrejser som rejse- og charterselskaberne mangler at få solgt. Når afbudsrejser bliver brugt som samlet udtryk, så skyldes det i virkeligheden, at det er det ord, danskerne har taget til sig og som der er mest salg i, fortæller Stig Elling.

I indslaget herunder kan du se, hvordan du finder den billigste flybillet til din ferie.

I tv-indslaget herunder får du gode råd om, hvordan du får mest service - og god whisky - for de drikkepenge, du giver på din ferie.