Business

Rift om billige afbudsrejser: Vent ikke for længe

Det grå danske sommervej gør afbudsrejserne særdeles attraktive i år. Knap 9 ud af 10 af de eftertragtede afbudsrejser i skoleferien er allerede solgt. Vil du være sikker på at få fingre i en af de billige afbudsrejser skal du snart slå til, råder den uafhængige rejseekspert Stig Elling.

- Risikoen for, at man ikke får en billig afbudsrejse er større i år. Med afbudsrejserne er det næsten ligesom på en auktion. Rejseselskaberne sidder og følger markedet konstant. Hvis der er stor efterspørgsel, prøver selskaberne at få så meget for rejserne som muligt. Omvendt skal de bare af med dem, hvis der ikke er nogen efterspørgsel, siger rejseekspert Stig Elling til TV 2 og uddyber:

- Efterspørgslen er stor i år på grund af den manglende sol, og det sender også priserne op. Som situationen er nu, kan der blive stor mangel på afbudsrejser, når vi kommer ind i skoleferien i næste uge.

Prisen for de billigste rejser lyder lige nu på omkring 2.500 kroner for fly og hotel i 7 dage.

- Hvis man er heldig kan du få en afbudsrejse for 2.500 kroner lige nu, siger Stig Elling og peger på, at gennemsnitsprisen for en afbudsrejse ellers ligger på omkring 3.000 kroner i øjeblikket.

Du kan stadig finde meget billige rejser

Rejseeksperten peger på, at det stadig kan lade sig gøre at få fingre i de meget, meget billige rejser til omkring 1.300 kroner som vi så sidste år. For at indfange så billig en ferie kræver det ifølge rejseeksperten, at du overvåger priserne på nettet konstant. Det kræver ligeledes, at du er villig til at tage en chance i forhold til hotellets kvalitet.

- Så skal du sidde ved nettet hele tiden og surfe på rejsebureauernes hjemmesider – så kan du godt være heldig at finde noget til rene foræringspriser, men så skal du også være klar til at rejse om nogen timer, siger han, der generelt anbefaler at droppe de uspecificerede hoteller.

- Hvis du til gengæld ofrer ekstra 1000 kroner på din rejse, så kan du sikre dig, at du kommer til at bo på et kvalitetshotel. Jeg siger ikke, at de billige er noget skidt, men de har den standard, prisen indikerer, siger Stig Elling.

Ekspert: Familier bør droppe uspesificeret hotel

Rejseredaktør hos Politiken Rejser Tina Krongaard er overvejende enig.

- Hvis I er et par, der bare skal bruge et sted at sove, så kan I godt tage chancen med et uspecificeret. I skal være friske på at tage chancen, for I kan lige så godt ende på et 2-stjernet hotel som på et 5-stjernet, siger Tina Krongaard i tv-indslaget ovenfor, hvor hun også fraråder familier med børn at vælge det uspecificerede hotel.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du finder den billigste flybillet til din ferie.

I tv-indslaget herunder får du gode råd om, hvordan du får mest service - og god whisky - for de drikkepenge, du giver på ferien.