Business

Flere og flere får øje på nem og gratis pensionsfidus

Der er penge at spare ved at samle sine pensionsopsparinger ét sted, og det ser flere og flere danskere ud til at have fået øjnene op for.

Tal fra PensionDanmark viser i hvert fald, at flere tilsyneladende vælger at rykke alle deres opsparede penge over i én samlet pensionsordning.

Sidste år var der 26.500 opsparinger, der enten blev flyttet til eller fra PensionDanmark, mens det året før kun var 20.100. Tilbage i 2008 gjaldt det samme kun for 12.100 ordninger.

- Det er rigtigt positivt, at danskerne i stærkt stigende grad kan se fordelene i at samle deres pensioner.

- For det giver god mening for den enkelte, både i form af sparede omkostninger og et bedre overblik, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

Det er ikke unormalt, at danskere for eksempel på grund af jobskifter i tidens løb har indbetalt penge på flere forskellige opsparinger.

Og når det kan betale sig at samle dem ét sted, skyldes det, at man på den måde slipper for at betale gebyrer til flere forskellige selskaber.

Hvis opsparingerne er meget små, kan gebyrerne faktisk betyde, at de over tid bliver mindre værd, fordi omkostningerne æder afkastet op og mere til.

- Derfor er der behov for, at man kommer i mål med en løsning, hvor pensionsselskaberne får bedre muligheder for dels at tjekke, om deres kunder har hvilende pensioner under for eksempel 20.000 kroner i andre selskaber, og dels at hjælpe disse kunder mere direkte med at overføre de inaktive opsparinger, siger Torben Möger Pedersen.

Det er lige nu gratis at overføre pensioner under 20.000 kroner mellem pensionsselskaberne.

I PensionDanmark er det gratis at flytte opsparingen ind eller ud af selskabet, uanset størrelsen.

I indslaget herunder kan du se, hvordan de rige investerer lige nu: