Business

Stadil: Derfor taber jeg millioner

Christian Stadils rederiselskab Thorco, som han ejer med sin far ,Thor Stadil, giver store millionunderskud. Christian Stadil ved dog, ifølge eget udsagn, hvad der er gået galt, siger han i tv-indslaget ovenfor.

Han fortæller blandt andet, at hans og faderens rederi gik ind i segmentet for såkaldt ’tunge løft’ på havet, og at det var en fejl, der koster enormt på kistebunden.

- Vi var ikke gode nok inden for det segment, så de skibe har vi prøvet at komme af med igen, siger Christian Stadil om den første årsag til, at selskabet taber millioner af kroner i 2015.

Den anden årsag er de generelt dårlige tider i rederibranchen, mener han.

- Og så har vi været aggressive med at købe en masse skibe. Vi har købt dem lidt for dyrt, så vi betaler også renter og afdrag af dem, og det rammer os, siger han.

Mens han ikke kan gøre meget ved konjunkturerne i rederibranchen samt renterne, venter han, at det bliver en stor fordel for hans og faderens rederiselskab, at de ejer deres egne skibe, når der, som han venter, kommer en optur i rederibranchen igen.

- Så kan vi forhåbentligt begynde at tjene rigtig mange penge igen, siger han og minder om, at rederiselskabet Thorco tjente 100 millioner kroner om året efter skat for bare 7 år siden, selvom der kun var 10 ansatte i selskabet.

Christian Stadil og faderen Thor Stadil ejer virksomheder inden for meget forskellige brancher. Blandt andet ejer de et selskab, der producerer æggebakker, de ejer tøjfirmaet Hummel, og så ejer de altså rederiet Thorco.