Business

Dansk online-firma får kæmpe kapitalindsprøjtning

Danske Trustpilot, der står bag en platform for brugeranmeldelser, hvor virksomheder kan få indsigt i deres kunders købsoplevelser og gå i dialog med dem, får en kapitalindsprøjtning på 500 millioner kroner (73,5 mio. dollars, red.).

Hovedinvestoren er den private equity-fond Vitruvian Partners, mens Trustpilots eksisterende investorer DFJ Esprit, Index Ventures, Northzone og Seed Capital også har bidraget væsentligt, lyder det i en pressemeddelelse.

- Hver dag opretter mere end 10.000 forbrugere en profil hos Trustpilot, og det viser tydeligt, at brugeranmeldelser spiller en større og større rolle, når vi skal vælge, hvor vi vil handle, lyder det blandt andet fra Trustpilots grundlægger og administrerende direktør, Peter Holten Mühlmann.

Virksomheden, der er grundlagt i Aarhus i 2007, tæller i dag 400 medarbejdere, hvoraf halvdelen er baseret i København og resten arbejder fra kontorer i London, New York og Melbourne. Vitruvian Partners ser dog et endnu større potentiale for Trustpilot.

- Der er et kæmpe globalt potentiale for online brugeranmeldelser. Trustpilot er frontløber på teknologien og en pioner på området. Det betyder, at Trustpilot har gode forudsætninger for at nå ud til forbrugere på nye markeder og fortsætte med at give flere brands mulighed for at bruge online anmeldelser aktivt, siger partner i Vitruvian, Ben Johnson, der nu indtræder i Trustpilots bestyrelse.

Vitruvian havde på forhånd et godt kendskab til Trustpilot, og fonden har også erfaring med at investere i danske startups. Eksempelvis med Just-Eat, som blev taget til nye højder efter kapitalindsprøjtning fra samme investor.

Med en investering i denne størrelse ændres perspektivet for virksomheden, lyder det fra direktøren.

- Hvis det havde været en investering på fem eller ti millioner, så skulle det gå til et eller andet nyt kontor i Berlin, en ny feature eller en ny produktlinie, men når vi er i denne beløbsramme, så handler det om mere af det hele, siger Peter Holten Mühlmann til finans.dk og fortsætter:

- Nu kan vi tænke langsigtet, og herefter er fokus USA, USA, USA.

I begyndelsen af sidste år modtog Trustpilot en kapitaltilførsel på 137 millioner kroner fra eksisterende investorer, og med den nye indsprøjtning er Trustpilot i alt oppe på 806 millioner kroner.