Business

Nyt prisfald: Her er de tre billigste bilforsikringer lige nu

Den gennemsnitlige pris på en nytegnet bilforsikring med både ansvar og kasko er faldet fra 6.898 kroner til 6.271 kroner fra januar til april. Det viser en ny opgørelse, som det engelske analysefirma Towers Watson har foretaget, skriver Berlingske Business onsdag.

Prisportalen Comparo.dk har sammenlignet 30 forskellige bilforsikringer for TV 2 og fundet frem til de billigste på tre bilmodeller: Den lille bybil, familiebilen og luksusbilen.

Se hvordan du finder den billigste forsikring øverst i artiklen

Pristjekket viser, at der er stor forskel på den billigste og dyreste forsikring.

Eksempelvis er der over 5.000 kroners forskel på, hvad det koster at forsikre en Citroën C4 Grand Picasso fra 2014 gennem henholdsvis Alka Forsikring og Alm Brand Forsikring, viser sammenligningen.

Hos Alka koster det omkring 4.100 kroner at tegne en kasko- og ansvarsforsikring på bilen, mens en tilsvarende forsikring koster 9.200 hos konkurrenten. 

Tendensen er, at prisforskellen følger bilens størrelse. Hvor det koster 13.278 kroner at forsikre en Audi A6 gennem Codan Forsikring, koster det 'kun' 5.434 at tegne en tilsvarende forsikring gennem Alka Forsikring, viser Comparo.dks pristjek.

Resultat af pristjekket kan du se her: Alle priser er for en bilforsikring med ansvar og kasko uden samlerabat.

Ifølge Signe Thorup Gregersen, der er kommerciel ansvarlig i Comparo, er sammenligningen kun anvisende. 

Fem ting har en afgørende betydning for, hvor meget du skal betale for at få en bilforsikring, lyder det:

1. Alder: Jo ældre du er, desto billigere bliver din præmie,

2. Bopæl: Din adresse påvirker prisen. Eksempelvis er det i udgangspunktet dyrere at bo i storbyen end ude på landet.

3. Skader:Jo flere skader, du har forvoldt på bilen, desto dyrere er præmien typisk.

4. Selvrisiko: Hvor meget du selv er villig til at dække, når uheldet er ude, bestemmer prisen på den præmie, du vil blive opkrævet. Jo højere din selvrisiko er, desto billigere er den præmie, du skal betale hver måned.

5. Antal kilometer: Jo flere kilometer, du kører om året, desto dyrere er præmien typisk. Nogle selskaber har fri kilometer, men de fleste lader dit kørselsbehov bestemme prisen.

Forudsætninger: Billigste bilforsikring

Comparo.dk, hvor man kan sammenligne forsikringspriser fra 30 forskellige danske selskaber, har fundet frem til de bilforsikringer, der er billigst lige nu.

Prissammenlignings-hjemmesiden har regnet på, hvad en 45-årig person fra København skal betale for en forsikring, hvis denne har kørt uden skader i seks år. Selvrisikoen er på 5.000 kroner, og max antal kilometer er sat til 15.000 kilometer om året.