Business

Nu falder prisen på en bilforsikring

Der er gode nyheder på forsikringsfronten for de danske bilejere.

Den gennemsnitlige pris på en nytegnet bilforsikring med både ansvar og kasko er faldet fra 6.898 kroner til 6.271 kroner fra januar til april.

Det skriver Berlingske Business.

Det svarer til et prisfald på 9,1 procent det seneste kvartal, når der er tale om bilforsikringer uden samlerabat.

Det viser en opgørelse, som det engelske analysefirma Towers Watson har udarbejdet på baggrund af søgninger via søgemaskinen Comparo, skriver avisen.

Ifølge Lewis Maddock, der er seniorkonsulent hos Towers Watson, skyldes prisfaldet, at enkelte selskaber har sat prisen markant ned.

- De ekstraordinære prisændringer, som vi har konstateret over de seneste måneder, er et resultat af, at priserne i Danmark spænder vidt, og af nogle meget markante reguleringer, som nogle selskaber har foretaget i deres prisfastsættelse. Den femtelaveste pris, som bilejerne kan finde via en søgning på Comparo, kan nogle gange være dobbelt så høj som det billigste tilbud og er mere end 35 procent dyrere i gennemsnit. Den situation kan få selskaber, som ikke ligger i top tre over de billigste og indenfor en rimelig afstand af det billigste tilbud, til at foretage drastiske prisnedsættelser for at blive konkurrencedygtige overfor de forbrugere, der shopper rundt, siger han til Berlingske Business.

Øverst i artiklen kan du få råd til, hvordan du sparer penge på bilforsikringen.

I forrige kvartal var der tale om en mindre stigning i priserne, så derfor bliver det samlede prisfald over 12 måneder på 8,8 procent. 

Hos Tryg afviser man, at der er tale om øget konkurrence, men mener prisfaldet skyldes det stigende salg af mindre biler.