Business

Ren lir og luksus: Her er de 3 vildeste privatfly i verden

Det er de færreste, der kan prale af et privatfly. Men de, der kan, har noget at prale af. Især hvis de har et af flyene herunder.

TV 2 giver dig her et bud på en top tre over de vildeste fly, omend det ene endnu ikke er muligt at erhverve sig. 

Cessna Citation X – de hurtigste vinger, der ikke tilhører militæret

Der var engang, hvor Concorden herskede i himmelrummet. Det gjorde den mægtigt, men desværre var larmen fra den også, ja, mægtig. Det blev dødsstødet for den i 2003, og så overtog Cessnas lille privatfly rekorden som det hurtigste privatfly. I hvert fald ifølge Cessna selv.

Det bryder lydmuren og kan flyve op til 1155 kilometer i timen, har plads til 12 passagerer og koster spidsen af en jetjager. Og lidt mere. Prisen ligger, med dagens dollarkurs, på lige godt 153 millioner danske kroner.

Se Cessnas lille privatfly i videoen herunder:

Boeing 747 – luksusudgaven

Synes du ikke rigtig, at det er ekstravagant nok med et fly til godt 150 millioner kroner, kan du jo altid opgradere. Det har denne unavngivne milliardær gjort. I høj grad.

Ikke alene har han købt denne kolos af et fly. Alene flyet lufter et prisskilt på omkring 250 millioner. Dollars, vel at mærke. Rigmanden har derefter udsat flyet for en ombygning af de store. Væk er sæderne til 600 passagerer, der er skiftet ud med soveværelser, kontorer, tv-stue og resten af en ægte rigmandsfornødenheder.

Endelig pris: Rundt regnet 4,2 milliarder danske kroner.

Du kan se den øverst

Aerion SBJ – et vildt koncept

Flyet er ikke virkelighed. Endnu.

Firmaet Aerion, der har base i Reno, Nevada, USA, regner med at flyet vil stå klar på diverse landingsbaner i 2021. De har godt nok flere gange udsat lanceringen, så tidspunktet er nok vejledende.

Én ting er dog sikkert – flyet bliver absurd hurtigt, når det endelig står klar.

Ifølge producenten selv, vil flyet - naturligvis - kunne bryde lydmuren ganske betragteligt. Lydmuren bliver brudt ved cirka 1220 kilometer i timen, og Aerion SBJ forventes at kunne flyve 1.909 kilometer i timen, når den rammer maksimal hastighed. Cruise-farten ligger på cirka 1.790 kilometer i timen.