Business

MobilePay og Rema 1000 i storsatsning

Over to millioner danskere har allerede taget mobilbetalingsløsninger til sig. Nu vil Rema 1000 udnytte det i butikkerne, hvor de fra den 1. juli tilbyder betaling via Danske Banks populære betalingsapp MobilePay.

Det skriver Berlingske Business.

Alle 261 butikker i Rema 1000-kæden skal efter planen tage imod MobilePay allerede om en god måneds tid, og det er noget, økonomidirektør i Rema 1000, Torben Sørensen, ser på som værende fremtiden.

- Vi vil gerne give kunderne det, de efterspørger, og dét, de kommer til at efterspørge, og der er ingen tvivl om, at mobilbetaling er kommet for at blive. Det buldrer bare løs med forskellige muligheder og løsninger, og der skal vi selvfølgelig være med, siger Torben Sørensen til Berlingske Business.

Den norskejede kæde snupper dermed førertrøjen fra sine supermarkedskonkurrenter. MobilePay er også på vej hos Dansk Supermarked, men Bilka, Føtex og Netto har først MobilePay-løsningen klar i alle deres butikker i løbet af næste år. I enkelte af Dansk Supermarkeds butikker kan man dog allerede betale med MobilePay. 

Mere i støbeskeen hos Danske Bank

Mark Wraa-Hansen, der er chef for Danske Banks MobilePay-afdeling, fortæller, at der er flere aftaler på vej med detaillister. Umiddelbart er aftalerne med dagligvarebutikkerne dog det vigtigste, forklarer han.

- Det giver rigtig meget for os. Vi vil gerne give de to millioner danskere, der bruger MobilePay, nye muligheder, og jo flere vi kan tilføje, desto flere muligheder er der for danskerne for at betale mobilt, siger Mark Wraa-Hansen til Berlingske Business.  

Der er dog også skeptikere i forhold til hele markedet for mobilbetaling. Henning N. Jensen beskæftiger sig til hverdag med indførelse og udnyttelse af ny teknologi for firmaet PlusCon. Han har ikke den store fidus til MobilePay som betalingsmulighed.

- Rema 1000 vil selvfølgelig være med til at udvikle markedet, men det virker ikke overbevisende meget nemmere end at bruge sit kort, siger Henning N. Jensen til Berlingske Business.

Sådan fungerer det

Hos Rema 1000 er Torben Sørensen dog sikker på, at det vil blive en endnu nemmere måde at betale på, når MobilePay gør sit indtog den 1. juli. 

Den nye betalingsform kommer til at køre fra en lille boks ved kassen, som både giver mulighed for NFC, Bluetooth og scan. Det vil sige, at hvis du har en telefon, hvor elektronikken er klar til det, vil du kunne betale blot ved at scanne din telefon henover boksen. Boksen indeholder flere teknologier, som kan opdateres efterhånden, som nye funktioner udvikles.

- Ligesom vi gerne vil ramme bredt med de varer, vi har på vores hylder og med alsidigheden i vores personale, vil vi også gerne appellere til alle på det tekniske område. Vi er rigtigt glade for at starte med MobilePay og Danske Bank, og vi har også valgt en langsigtet løsning med plads til at lægge andre teknologier ind i boksen, når vi vurderer, at danskerne er klar til det, siger Torben Sørensen.