Business

Just Eat køber selskab for 4,5 mia. kroner

Den danskstiftede hjemmeside Just Eat køber den australske pendant Menulog for 4,5 milliarder kroner.

Just Eat udvider nu butikken og vil fremover også være mellemmand mellem restauranter og kunder i Australien og New Zealand.

Virksomheden afslører fredag, at den er ved at købe den australske hjemmeside Menulog, som på mange måder minder om Just Eat.

Det skriver den australske avis The Sydney Morning Herald, som melder om en købspris på svimlende 4,5 milliarder danske kroner.

Just Eats administrerende direktør, David Buttres, ser frem til de nye udfordringer på den anden side af jordkloden.

- Folkene bag Menulog har opbygget en god forretning. Jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med den administrerende direktør og hans erfarne medarbejdere i de kommende måneder, siger han til The Sydney Morning Herald.

Menulog er Australiens største udbyder af online takeaway med 1,4 millioner aktive brugere, som kan købe mad fra over 5500 restauranter. Hjemmesiden har vokset støt siden stiftelsen i 2006.

Direktør hos Menulog Dan Katz siger til den australske avis, at Just Eat har været en stor inspiration i skabelsen af Menulog, og at han ser frem til at drage fordel af at blive en del af Just Eat.

Just Eat er oprindeligt stiftet af en gruppe danskere, hvoraf Jesper Buch har været den mest fremtrædende. Han var direktør i firmaet i ni år frem til 2008 og har også siddet i bestyrelsen.

I 2011 solgte han resten af sine aktier, og dermed var Just Eat ikke længere på danske hænder. Salget gjorde Jesper Buch til multimillionær. Han er blandt andet også kendt for at have stiftet hjemmesiden Miinto.dk, som sælger tøj.

Just Eat opererer i 10 europæiske lande og derudover Brasilien, Mexico og Canada, men kan altså nu snart føje Australien og New Zealand til den liste.