Derfor giver jyderne de mindste konfirmationsgaver

Jyderne vil give de mindste konfirmationsgaver i ĂĄr. Det viser en mĂĄling Megafon har lavet for TV 2.

Men hvorfor egentlig?

Der er flere med til konfirmationsfesterne, og derfor skal jyderne i gennemsnit punge ud til flere konfirmationsfester, lyder en af forklaringerne fra forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen.

- Alt efter, hvor man bor i landet, er der lidt forskel på, hvor mange gæster der bliver inviteret til en konfirmation. Når vi kommer længere ud i provinsen og på landet, er der en tendens til, at naboer og flere venner kommer med, siger Ann Lehmann og uddyber:

- Når kredsen af gæster er større, skal gæsterne i gennemsnit også deltage i flere konfirmationer. Så det kan være med til at sætte gennemsnitsbeløbene til den enkelte konfirmand ned i de regioner, siger hun og peger på, at der i Hovedstaden også er store grupper af folk med gode indkomster, hvilket kan trække beløbene op her.

Uanset årsagen, så taler Megafon-målingen for TV 2 sit tydelige sprog. Som du også kan se i kortet herunder, så vil konfirmationsgæster fra Region Hovedstaden give 379 kroner per gæst, mens konfirmationsgæster fra Region Sjælland følger lige i hælene på københavnerne med 370 kroner.

Gavebeløbene i Jylland og på Fyn ligger under disse beløb i samtlige regioner. De billigste gaver kommer fra de konfirmationsgæster, der bor i Region Nordjylland. Nordjyderne giver i gennemsnit konfirmationsgaver for 323 kroner per gæst.

I Region Syddanmark og Region Midtjylland lyder beløbene på henholdsvis 334 kroner og 335 kroner.

I grafikken nedenfor kan du se, hvordan folk i din region foretrækker at holde konfirmationsfest. Før musen hen over kortet: