Business

Farvel... og forgyldt: Her er de 8 største gyldne håndtryk i nyere tid

Aktionærerne i den danske trævaregrossist DLH må se den afgående chef, Kent Arentoft, tage 17,8 millioner kroner med sig, når han fredag har sidste arbejdsdag. Som eneste mand i direktionen hos DLH får Arentoft et gedigent gyldent håndtryk. Det gyldne håndtryk svarer til næsten en fjerdel af DLHs nuværende markedsværdi. 

Men Arentoft er langt fra den eneste, der har taget en god pose penge med sig, når sidste arbejdsdag er overstået. Herunder kan du se, hvem der ellers har fået et godt gyldent håndtryk

8 Ulf Wiinberg, Lundbeck

Ulf Wiinberg scorede sig et klækkeligt gyldent håndtryk, da han i 2014 forlod medicinal-giganten Lundbeck. 18 millioner kroner fik han med sig ud af døren, selvom han ikke ligefrem selv sagde op. Wiinberg blev fyret for at have forbrudt sig imod Lundbecks egne aktieregler.

Mens Wiinberg var ansat hos Lundbeck, kunne han smile hele vejen til banken. Han trak efter sigende en årsløn på 18,4 millioner kroner.

7 Ditlev Engel, Vestas

Ditlev Engel havde ikke verdens nemmeste job, da han stod i spidsen for Vestas. Nedskæringer og fyringsrunder var hverdag de sidste par år af hans tid i vindmølle-koncernen, men efter otte år var det slut. Som et plaster på såret fik den afgående Vestas-chef to årslønne med sig, da han i august 2013 forlod virksomheden. Det anslås, at Engels årsløn lå på den pæne side af ni millioner kroner, og dermed fik han altså minimum 18 millioner kroner med sig. BT mente dog, at Engel kunne tage hele 25 millioner med sig videre.

6 Steen Scheibye, Coloplast

Steen Scheibye var fra 1995 til 2008 topchef hos den danske medicinalvirksomhed Coloplast. Han har siden beskrevet fyringen som ’uventet’ og ’traumatisk’. Ifølge Berlingske fik han 23 millioner kroner med sig, da han tømte sit skrivebord.

5 Eivind Kolding, Danske Bank

Da Danske Bank smed direktør Eivind Kolding på porten i september 2013 blev der også uddelt et gyldent håndtryk. Det forlyder, at Kolding fik 18 måneders løn med sig svarede til 23 millioner kroner.

4 Klaus Kjærulff, Torm

Klaus Kjærulff var direktør for rederiet Torm, inden han i september 2008 måtte forlade skuden. Torms bestyrelsesformand oplyste til pressen, at Kjærulff gik af egen vilje, mens andre medier har antydet, at det var rederiets græske ejere, der satte Kjærulff fra bestillingen. Som kompensation fik Kjærulff 28,9 millioner kroner med sig.

3 Lise Kingo, Novo Nordisk

Lise Kingo, tidligere HR-direktør i Novo Nordisk fik i 2013 udbetalt omkring 32 millioner kroner, da hun efter 12 års tro tjeneste valgte at fratræde sin stilling. Kingo valgte selv at fratræde jobbet i Novo på grund af omfordeling af ansvars-områder.

2 Allan Leighton, Pandora

Allan Leighton, tidligere topchef i smykkefirmaet Pandora, fik i november sidste år hele 34 millioner kroner med sig. På trods af at han kun havde siddet i direktørstolen i halvandet år. Også hans forgænger i Pandora, Marcello Bottoli, der blot sad i chefstolen i syv måneder, fik en klækkelig hyre på 23,4 mio. kr. for sin indsats i smykkeselskabet.

1 Henning Dyremose, TDC

Henning Dyremose tager prisen for det største gyldne håndtryk.

Dyremose sad i chefstolen hos TDC frem til 2006. På det tidspunkt overtog kapitalfonden NTC den danske tele-gigant, og Dyremose fik forhandlet en særdeles gunstig aftale hjem til sig selv. Den tidligere konservative finansminister skal have fået 46 millioner kroner med sig i kufferten, da han forlod TDC’s hovedkvarter. Ifølge andre medier nøjedes Dyremose ikke med det, men tog hele 100 millioner med sig.