Business

Hop på hurtigtoget mod succes og millionlønninger

Hvert år kårer Berlingske Business de 100 største talenter i dansk erhvervsliv. Det har de også gjort i år, og ekspertvalg.dk har kigget på, hvordan den ideelle succesprofil ser ud, hvis du gerne vil blande dig i top 100 for unge fremadstormende erhvervsfolk.

Flere ting overrasker dog, når vi kigger på den gængse profil.

For eksempel behøver du ikke være hverken purung eller have en eksamen fra CBS bag dig.

Eksprestog mod millionlønninger

Listen over de 100 unge erhvervskvinder og mænd tæller unge under 35 år. Du er altså ikke uden chancer for at ramme listen, selvom dåbsattesten har set sit 30. år glide forbi. Faktisk er 76 af de 100 talenter på listen over 30 år.

Umiddelbart lyder en handelsrelateret eksamen fra CBS som den direkte vej til en stærk karriere og gode lønninger, men listen er alligevel domineret af talenter med en fortid på Københavns Universitet. 24 af de 100 har en fortid på Danmarks største universitet, mens 19 af de indlemmede på listen har studeret på CBS.

Den handelsrelaterede eksamen kan nok stadig få dig langt, men talenterne med en ledelsesmæssig uddannelse fra Københavns Universitet optager flest pladser på listen.

En fordel at være mand

Ligestillingen halter en smule. I hvert fald hvis målet er en helt lige fordeling. 63 mænd har fundet frem til listen, der også rummer 37 kvinder.

Hvis du vil hoppe på eksprestoget mod millionlønninger og et arbejdsliv i overhalingsbanen, skader det altså ikke at være mand, studere eller have studeret ved Københavns Universitet og at arbejde med ledelse. Hele 30 procent af talenterne arbejder til daglig på netop det felt, mens rådgivning ligger nummer to på listen skarp forfulgt af talenter, der arbejder i finansbranchen.

Det skal dog tages med i overvejelserne, at der naturligvis er hårdere konkurrence på dette felt. Så der skal nok også en smule hårdt arbejde og flid til, hvis du vil finde dig selv på listen over de 100 største talenter i dansk erhvervsliv næste år.