Business

Det koster din smartphone på elregningen

​Selvom smartphones, tablets og bærbare computere konstant er i brug eller til opladning i de danske hjem, tager de en meget lille del af el-budgettet. Ifølge flere eksperter har du godt af at ’lade op’ i cirka otte timer hver nat. Det samme har din smartphone.

Den gode nyhed er, at det langt fra er de apparater, vi bruger mest, der tager den største bid af elregningen, når de skal have batterierne ladet op. 

Du kan således oplade din smartphone et helt år til den samme pris, som du kan sætte tørretumbleren i gang fem gange. Sjette gang tumbleren snurrer, har du allerede brugt flere penge på at tørre tøj, end du bruger på at oplade din smartphone et helt år. Det viser nye tal fra energiselskabet NRGi.

Det mest brugte er det billigste

Danskerne er vilde med smartphones og tablets. Der er en smartphone, tablet eller bærbar computer i næsten alle danske hjem. I mange hjem findes alle tre repræsenteret, og flere familier har mere end én af hver slags.

Det er forventeligt, at det koster på elregningen, når et eller flere apparater bliver opladet så ofte, som det er tilfældet med smartphones, tablets og bærbare computere. Men sandheden er, at det er utrolig billigt at oplade de små apparater.

  • Otte timer med et strømstik i enden på smartphonen hver nat koster dig cirka 45 kroner om året.
  • Tabletten er, på grund af et større batteri, en flad tier dyrere om året.
  • Den bærbare computer er den dyreste af de tre enheder. Omkring 125 kroner årligt skal du slippe for at fylde computerens strømdepoter op

Sammenlagt slipper du altså med 225 kroner årligt for at oplade de tre små hjælpere

- Synderne er i køkkenet

En gennemsnitligt dansk husstand har tre smartphones, to tablets og to bærbare computere. Årligt vil de koste dig cirka 490 kroner årligt på elregningen.

- Mange familier har nok været en anelse nervøse for, hvad de mange tablets og smartphones i husstanden medfører af øget strømforbrug. I betragtning af hvor meget vi bruger dem, er det imponerede, hvor lidt strøm de rent faktisk bruger. Men selvom udgiften til strøm til de her apparater er lille sammenlignet med hjemmets helt store strømslugere i køkkenet og bryggerset, er der stadig lette penge at spare ved at tage opladeren ud af stikket, når du ikke bruger den, siger Benny Hebsgaard, energirådgiver hos NRGi.

En gennemsnitlig dansk husstand bruger godt 9000 kroner om året på el.