Business

Derfor er kvinder bedre til aktier end mænd

Flere mænd end kvinder investerer i aktier. Men de kvinder, der kaster sig ud i aktie-investering, klarer sig faktisk bedre end mænd. Og det er ikke tilfældigt, påpeger forfatter og journalist Carsten Engmann Jensen i indslaget ovenfor.

Boost din opsparing med aktier. Sådan lyder titlen på en ny bog af forfatter og journalist Carsten Engmann Jensen. I bogen peger han på en række simple tricks til at få et godt afkast.

Tricks, som kvinder typisk er bedre til at bruge end mænd.

- Kvinder er bedre til aktier end mænd, fordi de handler mindre end mænd, siger Carsten Engmann Jensen, der peger på at netop evnen til at beholde sine aktier gennem mindst 10 år er med til at skabe et godt langsigtet afkast.

Desuden bør du sprede dine investeringer og købe mere eller mindre tilfældige aktier, mener han.

- Det bedste er at købe aktierne tilfældigt. Køb nogen, der har klaret sig godt, og nogen, der ikke har klaret sig så godt, siger han og peger på, at det kan være en farlig strategi at gå efter en aktie, der er steget meget på det seneste, fordi den pludselig kan falde igen som det for eksempel er tilfældet med aktien i A.P. Møller – Mærsk i disse dage.

Han peger ligeledes på vigtigheden af at købe aktier i selskaber fra forskellige brancher.

Ser alle Carsten Engmann Jensens råd i indslaget fra TV 2 NEWS ovenfor. I indslaget herunder får du gode råd om, hvad velhavende danskere gør i øjeblikket for at få afkast af pengene, når renterne er lig nul: