Business

Shell: Topchef får gyldent håndtryk efter blot en måned i job

En række aktionærer var utilfredse, da bestyrelsen i BG Group valgte tidligere Statoil-topchef Helge Lund til posten som CEO i den engelske gaskæmpe. Det skyldtes hovedsageligt størrelsen af lønpakken.

Shells annoncerede opkøb af BG Group tilføjer endnu et kapitel til den historie.

Helge Lund har haft lidt mindre end en måned i jobbet hos det britiske selskab, som købes af Shell, og dermed er Lund snart fortid hos BG Group, hvor han dårligt har haft tid til at indrette sit kontor, siden han tiltrådte i februar.

Den tidligere Statoil-chefs lønpakke er beskrevet i detaljer og består af kontanter, men især en særdeles stor aktieordning, hvis samlede værdi er blevet opgjort til 18 mio. pund årligt efter, at utilfredse aktionærer mente, at 25 mio. pund årligt var for meget af det gode.

De aktionærer kan glæde sig over, at Shell betaler en præmie på mere end 50 pct. for BG Groups aktier i forbindelse med overtagelsen.

Andre vil formentlig ærgre sig over, at Lund i forbindelse med sin opsigelse modtager 12 måneders løn.

Det bliver Shells topchef Ben van Beurden, der skal stå i spidsen for det nye selskab, som bliver det største på børsen i London.

Helge Lund forlader biksen efter overtagelsen, men har ikke helt fri endnu, fordi han fortsat står i spidsen for BG Group, indtil handlen er faldet på plads.

- Transaktionen vil tage tid at gennemføre, i hvilke mit hold og jeg vil være committet til BG og vores aktionærer og levere sikkert på vores business plan for 2015, siger Helge Lund i en meddelelse i forbindelse med købstilbuddet.