Business

Gør som de rige – og red dine penge

Dine penge bliver ædt op af prisudviklingen, hvis du blot sætter dem ind på en konto, fordi du ikke får nogen renter i banken. I indslaget ovenfor kan du høre, hvordan de mest velhavende danskere passer på deres penge i øjeblikket.

Velhavende danskere tager mere og mere risiko med deres investeringer i øjeblikket. Det gør de for at bevare værdien af pengene, og for at få afkast.

Og lige præcis den tilgang til penge og investeringer kan danskere med en mere almindelig pengepung lære en masse af i øjeblikket, hvor man ikke får nogen renter for at sætte penge i banken.

Det siger chefstrateg i Carnegie Investment Bank Henrik Drusebjerg i indslaget øverst. Henrik Drusebjerg rådgiver til daglig danskere med store formuer om deres investeringer.

I indslaget ovenfor – eller i artiklen herunder – kan du se, hvad de rige gør med deres penge for at få afkast, og hvad du kan gøre for at kopiere deres metoder.

Mere risiko

Velhavende danskere er i højere grad begyndt at tage mere risiko med deres penge for at få afkast. Det gør de ved i højere grad at skifte deres sikre stats- og realkreditobligationer ud med flere aktier ligesom de investerer flere af deres penge i såkaldte erhvervsobligationer.

Erhvervsobligationer fungerer på samme måde, som hvis man køber en stats- eller en realkreditobligation. Den eneste forskel er blot, at udstederen af obligationen er en virksomhed og ikke en stat. Da der er lidt større risiko for, at virksomheden kommer i økonomiske vanskeligheder, bliver investoren belønnet med en højere rente end på de sikre stats- og realkreditobligationer.

Flere aktier

Det er også kendetegnende for de mere velhavende, at de ejer mange aktier, fortæller Henrik Drusebjerg.

- De tænker ofte deres formue som noget, der skal gå videre til kommende generationer, siger han og peger på, at de dermed kan tillade sig at have en meget langsigtet tidshorisont på investeringerne, hvilket igen giver mulighed for at tage højere risiko.

Næsten halvdelen af pengene i aktier

Han anbefaler såvel velhavende som almindelige danskere at have omkring 45 procent i aktier, hvis man på lang sigt vil bevare værdien af sine penge – eller, hvis man går efter at få afkast af pengene.

- Hvis man er langsigtet investor, er det ikke alarmerende at have 45 procent af opsparingen placeret i aktier, - men på kort sigt kan det give store udsving i formuen, siger han.

Se alle Henrik Drusebjergs råd i indslaget øverst, og hør, hvilke investeringer de velhavende danskere kigger efter i øjeblikket med henblik på at sikre sig et afkast.