Business

Direktører på 15 og 17 år: Bare spring ud i det

Titlen direktør leder manges tanker hen på en mand i 50’erne i jakkesæt. Men sådan er virkeligheden ikke altid. 15-årige Mads Eberhardt og 17-årige Julie Abelstedt er direktører i hvert deres firma.

Mads Eberhardt har siden december solgt fodplejeprodukter på nettet.

- Jeg overhørte to kvinder ved et busstoppested, hvor de snakkede om, hvor svært det var at vedligeholde en flot fod, fortæller han om, hvordan han fik ideen.

For ham er det ikke så meget produktet, men selve iværksætteriet, der tiltaler ham.

- Som 10-årig købte jeg brugte legetøjsbiler på Gul og Gratis, og så solgte jeg dem med en avance på 40 kr., fortæller han.

Han håber en dag at kunne leve af sit eget firma – om han så skal sælge fodplejeprodukter eller noget andet.

Julie Abelstedt designer og sælger sine egne smykker. Det har hun levet af de seneste tre måneder, og arbejdet tager al hendes fritid.

- Jeg kan godt bruge, fra jeg kommer hjem, til mine øjne bare lukker af sig selv, fordi jeg er så træt, fortæller hun.

Hun indrømmer, at hendes forretning godt kan gå lidt udover hendes skolegang.

- Det er lidt svært, når man sidder med computeren i skolen, og man kan se, at der popper kundemails ind. Så er det lidt svært ikke at svare, og man vil jo også godt være hurtig og give dem en stor service, siger Julie Abelstedt.

Hun kan nu leve af sin forretning, men hun håber, at hun med tiden vil tjene mere, så hun får et større rådighedsbeløb.

Hun råder andre unge med en iværksætter i maven til at bruge de mange fora på nettet som for eksempel amino.dk, hvor man kan lære en masse om iværksætteri. Og Mads Eberhardt har følgende råd:

- Man skal bare springe ud i det. Det eneste dårlige, der kan ske, er en fiasko. Men en fiasko kan du i det mindste lære noget af, siger han.