Business

Se gebyrlisten: Så dyrt er det at betale sine regninger

NETS tjener styrtende med penge på at betale regninger for danskerne, mener Forbrugerrådet. Men der er væsentligt dyrere måder at betale regninger på.

NETS har siden 2011 har tjent fire milliarder kroner på deres betalingsservice, også kendt som PBS.

Den service benytter rigtig mange danskere sig af, men det er formentligt de færreste, der tænker over hvor meget, det koster.

Men hvad er alternativet?

Du kan betale regningerne i din netbank, men det betyder, at du skal gøre det manuelt hver eneste måned. Desuden tager mange firmaer gebyrer for at sende dig regningen per post eller e-mail, og så er den fidus forsvundet.

Med et betalingskort som for eksempel Dankort eller Visa kan du bede din kreditor trække pengene måned efter måned på kortet og dermed betale din regning på den måde. Men gør du det, fjerner du også muligheden for at afvise en betaling, som man ellers kan, hvis man betaler via NETS’ betalingsløsning.

Du kan se flere alternativer herunder

Betal regning via netbank eller mobilbank: Som udgangspunkt 0 kroner per indbetalingskort. Prisen kan dog variere fra pengeinstitut til pengeinstitut. 

Betal regning via NETS’ PBS: 4,32 kroner per indbetalingskort. Bliver der opkrævet mere i gebyr end 4,32 kroner, går resten af pengene til virksomheden, der har sendt dig regningen.  

Betal via et betalingskort: Som udgangspunkt gratis, men dine kreditorer kan selv sætte gebyrerne.

Betal på posthuset: 40 kroner per indbetalingskort. Det er dog efter aftale med Danske Bank, og det er dem, der fastsætter gebyret.

Betal ved skranken i banken:

Nordea: 40 kroner per indbetalingskort for kunder i banken, 125 kroner hvis du ikke er.

Jyske Bank: 35 kroner per indbetalingskort for bankens egne kunder. 100 kroner hvis du ikke er kunde i banken.

Danske Bank: 40 kroner per indbetalingskort som kunde, det samme hvis man ikke er kunde i Danske Bank.