Business

Her sparer Mathilde 400.000 kroner på pensionstjek

Danskernes pensionsordninger bugner med penge. Selvom det er et af de områder, der fylder mest i den danske privatøkonomi, er det alligevel et emne, som de færreste orker at beskæftige sig med. For Mathilde Miller gav det dog pote at gå kritisk til værks.

Se 'Bli'r du plukket?' på TV 2 Play, hvis du vil have råd til at spare penge.

Over 400.000 kroner. Så meget mere kan Mathilde Miller forvente at få udbetalt, når hun går på pension, hvis hun vælger at lade et andet pensionsselskab forvalte sine pensionsmidler frem for det selskab, hun havde udvalgt.

Det viser et pensionstjek udført af Gert Nielsen, der er partner i virksomheden BEDSTpension i programmet 'Bli'r du plukket?'. 'Bli'r du plukket?' sendes onsdag aften klokken 20.50 på TV 2.

Mathilde Millers plan var at lade Danica Pension forvalte sin pensionsformue, men nu har Gert Nielsens beregninger overbevist hende til at vælge et andet.

Ordningen koster over 1 million

Pensionstjekket afslører, at Danica Pension ikke er den dyreste løsning for Mathilde Miller, men den viser også, at selskabet langt fra er den billigste løsning.

Lægger man alle de omkostninger og gebyrer, som Danica Pension kræver for at forvalte Mathilde Willers pensionsmidler, beløber udgifterne, som hun må betale, inden hun går på pension, sig på 1.048.060 kroner.

Til sammenligning ville en tilsvarende ordning i Topdanmark kun koste Mathilde 732.772 kroner, og Mathilde kan ifølge BEDSTpension således spare over 300.000 alene i omkostninger ved at skifte til det billigste selskab.

Mathildes afkast vokser også

Ser man på, hvilket afkast, de forskellige selskaber forventes at levere, gentager historien sig. Forsætter hun med Danica Pension, skal Mathilde Miller forvente, at hendes pensionsformue vil vokse til 6.643.175 kroner, når hun rammer pensionsalderen.  

Til sammenligning kan Mathilde Willers forvente 7.049.968 kroner til sin alderdom, hvis hun vælger at lade Topdanmark forvalte sine pensionsmidler.

I Mathilde Millers tilfælde vil hun således få over 400.000 kroner mere til sig selv, hvis hun skifter selskab.

Kan du spare penge?

Partner Gert Nielsen er ikke overrasket over, at Mathilde Willer kan spare så meget, som hun kan. Det vil rigtig mange danskere kunne, hvis de giver deres pensionsordninger et tjek, vurderer han.

- Det, der er forbløffende, er, at interessen for danskernes pensionsopsparinger er så lille, som den er. Det er tankevækkende, at man ikke undersøger, om man får det ud af sin pensionsopsparing, som man gerne vil - særligt, når man tænker på, hvor meget folk går op i ikke at betale for meget for internet og benzin.

- Man kan spare rigtig mange penge på at gå sin pensionsopsparing igennem. Det løber hurtigt op i mange hundredetusinde kroner, siger Gert Nielsen.

Hvor meget man kan spare, og hvilket selskab, der er det billigste, afhænger af, hvor lang tid man har, inden man skal gå på pension, hvor stor en risiko, man er villig til at løbe, og ikke mindst hvor mange penge, man har sparet op.

Derfor skal man ikke bare antage, at Topdanmark altid er det billigste selskab, men undersøge det på egen hånd, lyder det.