Business

Så enkelt er det at betale sine dagligvarer med telefonen

De danske forbrugere kan lige så godt vænne sig til at lade tegnebogen blive hjemme, når de shopper, for de mobile betalingsløsninger overtager med raske skridt flere og flere markeder.

Og mens tjenesten foreløbigt kun sporadisk har været anvendt i den danske detailhandel, så har to af erhvervslivets mastodonter Danske Bank og Dansk Supermarked nu indgået en aftale, der vil påvirke en lang række danske dagligvarehandlende allerede i de kommende måneder.

Således ruller Dansk Supermarked den mobile betalingsløsning MobilePay ud i samtlige af koncernens 566 varehuse, men hvordan fungerer det egentlig, og hvad skal du være opmærksom på som kunde?

Tv2.dk giver dig her en gennemgang af de nye betalingsmåder i Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked og MobilePay tilbyder fremover muligheden for at betale sine dagligvarer på to måder, og det er tilmed muligt at logge ind på tjenesten før, varerne er kørt gennem kassen.

  1. Først skal kunden logge ind på MobilePay med sin personlige kode.
  2. Dernæst skal kunden tjekke ind i butikken ved at holde mobilen mod MobilePay-ikonet ved kassen.
  3. Kunden modtager herefter en besked om, at MobilePay afventer beløbet og kan i mellemtiden pakke sine varer.
  4. Når kassen er klar, modtager kunden beløbet på telefonen, og kan uden at vende tilbage til kassen acceptere betalingen.

Kompatible telefoner

Teknologien bag tjenesten afhænger af, hvilken mobiltelefon, du anvender.

Men kunder skal være opmærksom på, at ikke alle smartphones er kompatible med systemet. Eksempelvis er det ikke alle iPhones, der har den bluetooth-teknologi, som kræves af tjenesten. 

For Windows og Android-brugere kræves der NFC-teknologi.

For at se, om din telefon er sat op til tjenesten kan du i Mobile-app'en se, om telefonen er klar til betaling med bluetooth eller NFC.