Business

Nyt stort samarbejde: Betal ved kassen med din mobil

Danskerne har efterhånden taget de mobile betalingsløsningern til sig, og onsdag tager én af de største aktører på markedet - Danske Banks MobilePay - konsekvensen og lancerer et amtitiøst samarbejde med Dansk Supermarked. 

Supermarkedskæden giver nu kunderne mulighed for at betale ved kassen med mobiltelefonen gennem MobilePay, og efter den indledende forsøgsperiode er det planen, at løsningen skal udbredes til samtlige af koncernens 566 butikker.

Det oplyser Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

- Vi tror, det her bliver fremtidens mobilbetalingsløsning for store kædebutikker i hele den danske detailhandel. Det er en meget kundevenlig og intiuitiv løsning, hvor du får beløbet direkte op på mobilskærmen og godkender betalingen ved at swipe. Samtidig er det baseret på mobiltelefonen, som de fleste danskere altid har ved hånden, lyder det fra direktør for e-commerce & digital hos Dansk Supermarked, Kenneth Nielsen i en pressemeddelelse.

Udbygger førerposition på erhvervsmarkedet

Projektet bliver rullet ud i forbindelse med en pressesceance i Føtex i Aarhus, men planen er, at den nye betalingsform skal lanceres i alle Bilka-, Salling og Netto-butikker.

MobilePay er ejet af Danske Bank og kommunikerer trådløst med kasseapparatet ved hjælp af NFC- og bluetooth-teknologi, og også hos hos udviklerne er man begejstret over samarbejdet.

- Vi er stolte af at have skabt en banebrydende løsning i et fantastisk samarbejde med Dansk Supermarked. Det er en løsning, som yderligere udbygger MobilePays førerposition på erhvervsområdet, siger chef for MobilePay-divisionen i Danske Bank, Mark Wraa-Hansen.

Ifølge TV 2's analytiker Ole Krohn er samarbejdet mellem de to mastodonter endnu en optrapning i kampen på det mobile betalingsmarked og et stort både for Danske Bank og Dansk Supermarked.

- Dette er banebrydende, fordi det kan blive en gigantisk aftale, der kan bane vejen for mobil betaling og åbne markedet på området, og det er en ny måde at se på danskernes indkøb, forklarer han.