Business

Lego-direktør: Derfor brød jeg ud i dans

Lego leverede onsdag det bedste regnskab, virksomheden nogensinde har præsteret. Det kom til udtryk ved mere end bare glade ansatte i jakkesæt.

Det vakte glæde mange steder. Men reaktionen hos Legos administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp var lidt udover det, man normalt ser fra store koncernchefer i jakkesæt og slips.

Direktøren brød simpelthen ud i en dans inspireret af Legos film ’Et klodset eventyr’. Midt på scenen og for rullende kameraer.

- Jeg kunne ikke lade være.

- Jeg kunne ikke lade være, fordi det her er så meget andet end en masse rejser, en masse hotelovernatninger og hårdt arbejde. Det her er en dag, hvor vi fejrer, at vi er kommet så langt, siger Jørgen Vig Knudstorp, da han gæster 22Skammelsen onsdag aften.

Ifølge erhvervskommentator Leif Beck Fallesen er der grund til at fejre det hårde arbejde, det har været at få Lego vendt rundt.

- Jørgen Vig Knudstorp har gjort et fantastisk stykke arbejde, og Lego har aldrig haft et stærkere image. Jeg tror også, det er derfor, at Jørgen Vig Knudstorp bryder ud i dans. Hans drøm er lykkedes, og Lego er igen en stor succes. Han er formentlig bare grebet af stemningen, siger Leif Beck Fallesen til tv2.dk.   

Med et nettoresultat på syv milliarder danske kroner er der da også noget at fejre for Lego. Resultatet var allerede kendt af den danske legetøjskoncerns bagland, men alligevel kunne Jørgen Vig Knudstorp ikke holde glæden tilbage på pressemødet.

- Det var en tanke, jeg fik i morges, da jeg kørte af sted til mødet. Det er jo ikke nogen overraskelse for aktionærerne.  Det har vi fortalt om for længe siden, og vi har haft et møde om det, siger direktøren.

Direktørens dans meget atypisk

Den forklaring køber Leif Beck Fallesen, der mest har oplevet Lego-bossen som tal-typen. 

- Han er ikke typen, der er blevet rådgivet til det. Jeg tror ikke på, at der har siddet spindoktorer og fortalt ham, at dans ville være en god ide. Han har måske været grebet af stemningen fra Oscar-showet, hvor Lego-filmen også blev profileret. Hans reaktion er ægte glæde og en spontanitet, der nok også har overrasket ham selv, siger erhvervskommentatoren. 

Den administrerende direktør hos Lego er gået viralt på internettet, hvor hans dans er blevet gengivet mange steder. Det har dog kostet lidt kærlig mobning fra den yngre generation. 

- Jeg har fået mange sms’er fra mine børn og deres venner i dag. Jeg kan forstå, at det cirkulerer livligt ude på nettet, siger han med et smil.

Du kan se Legos chef fyre sine dansetrin af herunder. Øverst kan du se interviewet fra onsdagens 22Skammelsen, mens du her kan teste din egen viden om Lego.