Business

Carlsberg lukker to bryggerier i Rusland

Danske Carlsberg tager nu konsekvensen af den russiske økonomiske vinter. Bryggerigiganten lukker nu to af dens ti bryggerier i Rusland.

Den danske ølproducent Carlsberg lukker to af sine bryggerier i Rusland som følge af en svag udvikling i det russiske ølmarked. Lukningen kommer til at koste selskabet 700 millioner i nedskrivninger, oplyser Carlsberg i en meddelelse.

Arbejdet på bryggerierne, der ligger i byerne Chelyabinsk og Krasnoyarsk, blev allerede suspenderet i september sidste år.

- Op til, at vi suspenderede produktionen, havde vi set et faldende russisk marked, og vi har set en fortsættelse af det fald. Det er på grund af økonomien i Rusland, at efterspørgslen falder, siger pressechef Jens Bekke fra Carlsberg til Ritzau Finans.

Lukningen kommer til at reducere Carlsbergs kapacitet i Rusland med 15 procent og kommer til at påvirke 500-600 medarbejdere, oplyser Carlsberg.

Salgs- og distributionsafdelingerne i de to byer forsætter, men leverancerne vil fortsætte fra selskabets otte andre bryggerier i Rusland.

- Rusland er jo et kæmpe stort land, så det vigtigt, at du stadigvæk kan opretholde distribution. Så beslutningen om, hvor kapaciteten skulle reduceres, er taget ud fra en analyse af både finansielle og logistikmæssige forhold, siger Jens Bekke.

Carlsberg vurderer, at man med lukningen af de to bryggerier, at kapacitet og efterspørgsel passer sammen. Man har derfor ikke planer om yderligere lukninger.

- Man kan aldrig sige noget om fremtiden, men der ingen planer om yderligere lukninger, siger Jens Bekke.