Business

19-årige Anders blandt de bedste oliespekulanter

19-årige Anders Egsvang Rasmussen er blandt dem, der var i stand til at forudsige olieprisens deroute gennem det seneste halve år.

Han er 19 år gammel, og han går i gymnasiet. Inden han møder i skole har han dog lige en ting, han tjekker op på - og det er ikke Facebook.

Det er derimod olieprisen. Den 19-årige gymnasiefyr fra Kerteminde Anders Egsvang Rasmussen spekulerer nemlig i at handle med finansielle papirer, der følger olieprisen. Og det er en god forretning for den unge mand. Han er nemlig blandt de få, der meget præcist har ramt plet med sine forudsigelser om olieprisen gennem det seneste halve år. Det har fået professionelle analytikere på finansmarkederne til at spærre øjnene op.

Selv peger han på sin egen disciplin, når årsagen til succesen skal findes.

-Det er nok ikke en interesse som mange har, men jeg synes, det er spændende at sidde og følge med i, hvad der sker, når priserne på olie stiger og falder, og de, hvad der ligger til grund for det, siger han i indslaget ovenfor, hvor han er gæst i Go’ Morgen Danmark.

Bruger 8 timer på olie om dagen

Anders Egsvang Rasmussen anslår, at han bruger omkring 8 timer på at studere oliepriserne hver dag, og det er ifølge en professionel iagttager af olieprisen en af de primære årsager til succesen hos den 19-årige.

-Anders er helt tydeligt en meget dygtig og disciplineret teknisk analytiker. Hans forudsigelser har faktisk siddet lige i skabet under hele det her forløb, hvor olieprisen er suset nedad. Forskellen på Anders og andre 19-årige, der handler aktier er, at Anders er meget disciplineret, og han bruger rigtig mange timer hver eneste dag, og det er faktisk den eneste mulighed for at lære det her game at kende, siger den professionelle råvareanalytiker Helge Larsen.