Business

Leasing af biler slår alle rekorder: Derfor er det populært

Leasing af biler slår alle rekorder. 2014 blev et rekordår for leasing af biler i Danmark. Branchen tog et kæmpe hop fra 2013, viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

Sidste år blev der indgået 63.811 leasingaftaler med personbiler. Det er 38 procent flere leasingaftaler end i 2013, og leasingaftalerne udgør nu mere end en tredjedel af årets samlede bilsalg.

Sådan lyder det konklusionen fra Autobranchen Danmark, der har analyseret tallene fra Danmarks Statistik, der udkom fredag morgen.

Antallet af leasede biler i Danmark faldt markant i 2012 og 2013, da loven for leasing- og demobiler blev strammet i 2012. Lovændringen gjorde leasing dyrere at lease biler i forhold til bilkøb, og det gav branchen en regulær mavepuster, men nu synes nedturen at være vendt.

Det skyldes, at forhandlerne er begyndt at give bedre aftaler, og det har gjort det populært at lease sin bil, er forklaringen ifølge Autobranchen Danmark.

- Det stigende antal af leasingaftaler skyldes blandt andet, at der er flere bilmærker, som har fundet ud af, at det kan være en god forretning af lave gode leasingtilbud. Derfor er forhandlerne begyndt at kunne tilbyde flere leasingaftaler, der er fordelagtige for både de private kunder og virksomhederne, siger direktøren i Autobranchen Danmark, Jens Brendstrup.

Autobranchen Danmark, at leasingaftaler er noget, der vil blive mere almindeligt de kommende år - ikke kun for erhvervslivet, men også for de private husholdninger. I erhvervslivet har man allerede taget modellen til sig. Erhvervslivet leaser i dag mere, end de køber, og 71 procent af firmabilerne er i dag leaset, skriver Autobrancen Danmark i analysen.

Sammenlignet med 2013, er der privatleaset 127 procent flere personbiler. Privatleasing udgør nu 20 procent af de leasede biler, lyder det.

- De mange leasingaftaler er helt klart medvirkende til, at salget af større biler er højere sammenlignet med sidste år. Det er nemlig oftest de lidt større biler, som forbrugerne vælger at lease. Den lille familiebil har især haft en voksende popularitet i år. Ved leasing lægges en lavere indkøbspris til grund for afgiftsberegningen i forhold til almindelig salg. Det gør, at især de lidt større biler er attraktive at lease, forklarer Jens Brendstrup.

Markedet er dog voksende, og antallet af mindre biler, mikrobilerne, der bliver leaset, kommer til at vokse, vurderer han.

- Flere mærker udbyder nemlig leasingaftaler med næsten ingen udbetaling i de klasser.  Den slags aftaler åbner markedet op for helt nye kundetyper, altså bilkøbere, som før i tiden ville have købt brugte biler, eller som vil have benyttet sig af den kollektive trafik, lyder det fra Jens Brendstrup.