Business

Oliepris under 50 dollar: Benzin- og dieselpris falder

Prisen på Nordsøolien kostede onsdag morgen i en ganske kort periode før klokken 9 under 50 dollar per tønde, hvilket er første gang siden 2009. Der er stadig ikke tegn på stabilisering. Benzin- og dieselpriser går ned.

Olien gik onsdag morgen under 50 dollar, hvorefter den kort efter gik op over 50 dollar igen. Men der er ingen tegn på, at olieprisen er ved at stabilisere sig, menerchefstrateg i Danske Bank Frank Øland i en kommentar.

- Det fortsatte fald i olieprisen gør aktiemarkederne nervøse. En lavere oliepris er ellers positivt for forbrugerne og langt de fleste virksomheder, konstaterer han og ser, at det nervøse aktiemarked giver nogle købsmuligheder.

Benzin- og dieselpris falder

Han anbefaler endnu ikke at købe aktier i olieservice, som er hårdt ramt af nedturen i olieprisen. I stedet anbefaler vi, at man går på jagt efter godbidder i aktier der er blevet trukket med nedad, selv om de har meget lidt med olie at gøre. Han ser fortsat 2015 som et godt aktieår.

De faldende oliepriser er også gået direkte i benzinpriserne. Prisen på benzin er onsdag formiddag faldet 8 øre, og torsdag falder den yderligere 2 øre. Listeprisen på en liter benzin - 95 oktan - lyder herefter på 10,69 kroner. Reelt kan danskerne dog tanke cirka 1,50 kroner lavere end den officielle listepris.

Prisen på diesel er falder 10 øre i dag og 5 øre torsdag. Herefter lyder listeprisen for en liter diesel på 9,59 kroner per liter. I forhld til listepriserne kan man dog tanke hele 1,60 kroner billigere, hvis man finder de billigste benzinstationer. Hvordan du gør det, kan du få tips til herunder: