Business

Topchefer bedst til at spå om vækst

Når det gælder evnen til at forudsige væksten i dansk økonomi et år frem, er topcheferne ikke langt efter økonomerne. Dette fremgår af en gennemgang af Børsens kvartalsvise konjunkturmåling, hvor topchefernes spådomme om dansk økonomi gennem de seneste to årtier er fremlagt.

Gennem de seneste tyve år har topcheferne to ud af tre gange enten ramt udsigterne for dansk økonomi helt præcist eller tæt på. Kun i et ud af tre tilfælde skyder de helt forbi.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Hvis Børsens konjunkturundersøgelse rammer nogenlunde præcist to ud af tre gange, så må man sige, at den gør det ligeså godt som prognosemagerne, siger Frederik I. Pedersen, chefanalytiker i fagbevægelsens økonomiske tænketank, AE.

Hvert kvartal omregnes topchefernes forventninger til salg, ordreindgang, beskæftigelse og overskud til en konjunkturindikator, som er et groft mål for væksten i bruttonationalproduktet. Undersøgelsen er udarbejdet af Greens Analyseinstitut og er den største, private konjunkturmåling i Danmark. Deltagerne i undersøgelsen er topchefer i virksomheder med over 50 mio. kr. i omsætning eller over 35 ansatte.

622 ud af 2784 topchefer besvarede den seneste undersøgelse.