Business

Boom i julesalget: Danskerne har handlet for 15,5 mia kr

I de første to uger af december har danskerne været mere flittige med Dankortet, end vi var sidste år.

Foreløbigt er der blevet handlet for godt 15,5 milliarder kroner, viser en ny opgørelse fra NETS af danskernes Dankort-forbrug fra den 1. til den 14. december.

Det er en stigning på godt én milliard sammenlignet med samme periode sidste år.

Udviklingen går mod forventningerne, siger analysechef i Dansk Erhverv, Geert Laier Christensen til TV 2 NEWS.

- Derfor er det jo et positivt tegn. Første indikation på at julehandlen går godt, det er godt for detailhandlen og for dansk økonomi, siger Gert Laier Christensen.

Tallet inkluderer også varer købt gennem mobil-appen MobilePay, hvis man er tilmeldt med Dankort, og Dankort-forbruget er i det hele taget en god indikation, da størstedelen af salget foretages via Dankort.

- Det er en stigning på 7,5 procent, men man skal tage højde for, at vi bruger en større og større andel på Dankortene, og det vil sige, at det svarer til en stigning på cirka 1,5 procent i julehandlen, siger Geert Laier Christensen.

- Og det er faktisk ganske fint, fordi vi ikke steg sidste år, og vi havde sådan set heller ikke forventet det i år, fordi forbrugerne holder godt på pengene.

Geert Laier Christensen håber at tallene er et udtryk for en stigende optimisme blandt danskerne, og at man nu begynder at bruge lidt mere i stedet for at spare op, hvilket vil sende os godt ind i 2015.

- Det er sundt for den enkelte familie at spare op, men hvis vi kollektivt gør det, og alle holder på pengene, så bliver det utroligt svært at få gang i økonomien, og det er det, vi har set de sidste mange år, siger Geert Laier Christensen.