Ny Black Friday rekord: Danskerne gik amok i fredags

Fredag ramte det amerikanske fænomen Black Friday Danmark. Det viste sig at blive en stor dag for de danske butikker, viser nye tal fra Nets.

Slagtilbud. Shopamok. Billigt. Sådan har de danske butikker solgt den amerikanske 'udsalgs-højtid', Black Friday, til danskerne.

Nu er tallene for handlen ved Black Friday landet. Dankorttallene fra Nets viser, at danskerne brugte dankortet flittigt i fredags.

Om man kan lide den eller ej, så viser tallene, at den amerikanske højtid har været en stor handelsdag, der markant har oversteget samme dag sidste år.

Opgørelsen viser, at der blev sat ny 'Black Friday' rekord, og ovenikøbet ser det umiddelbart ud til, at dagen bevægede sig ind på en 6-plads over største handelsdage i Danmark nogensinde, lyder det fra Nets.

Gennemsnitligt brugte hele 4.548.649 personer 337 kroner, viser tallene fra Nets.

Den samlede handel landede på 1.533 millioner kroner, hvilket er 163 millioner kroner højere end sidste år samme dag, lyder det.

Konceptet, Black Friday, stammer fra USA og ligger altid første fredag efter Thanksgiving.

Dagen er startskuddet pĂĄ julens forbrugsfest, hvor butikkerne lokker med gode tilbud.

I USA ĂĄbner butikkerne kort tid efter midnat med slagtilbud, og pĂĄ nettet er der ligeledes massive besparelser pĂĄ varerne.

Navnet Black Friday stammer fra staten Philadelphia, hvor det oprindeligt blev brugt til at beskrive smoggen fra den massive trafik, som kommer i kølvandet på den store handelsdag.

Traditionen kom til Danmark for et par ĂĄr siden, og er siden vokset i popularitet.

De største besparelser er særligt inden for teknik og gadgets, men også tøjbutikker og møbelforretninger lokkede i fredags med 'Black Friday tilbud'.