Business

Rentefesten er forbi: Nu overføres dine penge samme dag

Tiden hvor man kunne vente i flere dage fra en overførsel af penge blev sat i gang, til de gik ind på modtagerens konto, er nu slut.

Fra i dag får et flertal af de danske bankkunder nemlig mulighed for at overføre penge mellem konti i forskellige pengeinstitutter, så pengene når frem næsten øjeblikkeligt, på samme måde som en e-mail.

Bankernes brancheorganisation, Finansrådet, oplyser til tv2.dk, at det drejer det sig om næsten alle danske banker med undtagelse af en håndfuld udenlandske banker, som har en meget begrænset tilstedeværelse i Danmark.

De øjeblikkelige overførsler betyder, at bankerne ikke længere kan tjene millioner på renteindtægter, mens overførslen af penge venter på at gå igennem.

Det skriver Berlingske Business.

Det vækker jubel i Dansk Erhverv, der i årevis har kæmpet for at få bankerne til at implementere de hurtigere overførsler.

- Når forbrugerne foretager betalinger med Dankortet om fredagen, og butikken først modtager pengene om tirsdagen, så har bankerne udnyttet betalingssystemet til ekstra rente-gevinster. Vi er derfor godt tilfredse med, at pengene fra i dag straks kommer til at ligge hos de retmæssige ejere, nemlig private og erhvervsdrivende kunder, udtaler Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, til Berlingske Business.

Både Danske Bank og Nordea er parate til at foretage de nye hurtige overførsler, mens flere af de andre banker endnu ikke er klar til ændringen.