Seerstorm: El-pristjek går i knæ efter TV 2 program

Fjerde afsnit af TV 2s nye programserie 'Pengerådgiverne' udløste i går en regulær seerstorm på Dansk Energis prissammenligningsside, www.elpristavlen.dk. Flere tusinde seere ville se, om de kunne spare penge, og det fik hjemmesiden til at gå i knæ.

Hver tirsdag aften klokken 20.50 sender TV 2s nye program 'Pengerådgiverne', hvor eksperter giver helt almindelige danskere hjælp til at spare penge i hverdagen.

Du kan se alle afsnit af 'Pengerådgiverne' på TV 2 Play.

Tirsdag aften handlede programmet om, hvordan man kan hugge en luns af elregningen ved at skifte elselskab. Det udløste en regulær seerstorm på Dansk Energis prissamlingnings-side, Elpristavlen.dk, der ikke kunne håndtere presset.

På én time fik siden 12.550 besøg, hvilket svarer svarer til den trafik Elpristavlen.dk normalt oplever på en hel uge. I alt væltede 15.968 TV 2 seere ind på sitet, da 'Pengerådgiverne' sluttede, oplyser Dansk Energi.

Det fik den konsekvens, at mange brugere ikke kunne komme ind på sitet, fordi trafikken blev for stor, lyder det fra Dansk Energi, der administrerer Elpristavlen.dk.

5.000 ville tjekke på én gang

Prissammenlignings-siden kunne ikke klare presset.

- Den (red. elpristavlen.dk) havde svært ved at sluse alle igennem. På et tidspunkt var der 5.000, som ville ind på sitet samtidigt, så mange har oplevet, at de ikke kunne komme ind på hjemmesiden, siger Helle Stisen, statistikkoordinator i Dansk Energi til tv2.dk.

Hun vil ikke afvise, at siden har været lukket helt ned på grund af presset, men hun vurderer, at der har været tale om en midlertidig blokering af de mange brugere.

- I går tænkte jeg "hold da op", men det er noget, der sker, når sitet bliver nævnt i medierne, siger Helle Stisen. Lige nu kører alt normalt, men interessen er stadig stor, fortæller hun.

Tjek selv:

Øverst i artiklen kan du gense forbrugerjurist Morten Sindings gennemgang af elpristavlen.dk, som blev vist i fjerde afsnit af 'Pengerådgiverne'.

Hele afsnittet kan du se på TV 2 Play

Mange tjekker prisen i dag

Ifølge Helle Stisen, så er festen ikke forbi.

- Her til formiddag har vi 2-3 gange flere besøg på sitet, end der plejer at være. Det er nok nogle af dem, der ikke kunne komme ind i går, som vil undersøge elpriserne, siger Helle Stisen og tilføjer:

- Det positive er, at mange folk har opdaget, at det faktisk er rimeligt enkelt at skifte eleleverandør.

Hvis du vil vide, hvordan du kan spare penge på din elregnig, kan du se fjerde afsnit af 'Pengerådgiverne' på TV 2 Play.

Du kan også læse flere artikler om emnet på www.pengerådgiverne.tv2.dk