Business

Sådan finder du det billigste mobilabonnement

80 procent af danskerne bruger ikke mobilen mere, end at de bør kunne få et abonnement, hvor de betaler maksimalt 100 kroner om måneden. I aften kan du på TV 2 se, hvordan almindelige danskere sparer flere tusinde kroner på deres mobilabonnement. Men det er sin sag at finde det helt rigtige abonnement, da der er cirka 350 forskellige abonnementer at vælge imellem herhjemme. Herunder gennemgår vi trin for trin, hvad du skal være opmærksom på i jagten på det optimale og dermed billigste abonnement til lige netop dit forbrug.

Der er 36 forskellige mobilselskaber på det danske marked, og de tilbyder dig 350 forskellige abonnementer. I programmet Pengerådgiverne på TV 2 klokken 20.50 kan du se, hvor meget almindelige danskere kan spare. Allerede nu kan du få en række simple tricks, der gør det lettere for dig at finde det billigste mobilabonnement. I samarbejde med teleanalytiker Nicolas Fredriksen fra telepristjek.dk bringer vi herunder en guide til, hvordan du finder frem til det billigste mobilabonnement.

1: Få overblik over dit nuværende forbrug

For at vurdere, hvad der er billigst, er det helt nødvendigt, at du danner dig et klart overblik over dit mobilforbrug. Tjek dine regninger over 6 måneder og lav et simpelt gennemsnit. Hvor længe taler du i gennemsnit per måned? Hvis du taler cirka 7-8 timer hver måned er der jo ingen grund til, at du betaler for et abonnement med fri tale.

Udover taletiden danner du dig et overblik over, hvor mange sms'er, mms'er og ikke mindst hvor meget mobildata, du bruger. Herefter er du klar til at jagte det helt rigtige abonnement.

2: Brug sammenligningssider

Når du kender dit eget forbrug, er du klar til at jagte det helt rigtige abonnement. Den letteste måde er, at du går ind på en af de mange hjemmesider på nettet, der kan trawle tilbuddene igennem fra de 36 forskellige teleselskaber, der opererer på det danske mobilmarked. Du indtaster ganske enkelt dine egne mobilbehov, og så finder søgemaskinen automatisk de tilbud, der er bedst for dig.

Alternativt kan du gå ind på de enkelte selskabers hjemmesider. Da der findes 36 selskaber på det danske mobilmarked, er det dog en større opgave. Sammenligningssiderne på nettet er det letteste.

3: Hvis du er glad for dit nuværende mobilselskab

Hvis du er glad for dit nuværende mobilselskab, kan du alligevel ofte spare penge - uden at skifte selskab. Hvis dit forbrug for eksempel er lavere end det, du betaler for, kan et opkald til mobilselskabet være givet godt ud.

Ring til dit mobilselskab og sig til dem, at du kan se, du betaler mere end du bruger. Her skal du ikke tøve med en lille trussel om at skifte til et andet mobilselskab. Meget ofte oplever kunderne, at selskabet ligefrem er behjælpelige med at finde et billigere abonnement - ganske enkelt for at beholde dig som kunde.

4: Hvis du skifter selskab...

Hvis du skifter selskab, er det en særdeles god ide at høre eventuelt dine naboer, om de har erfaring med det pågældende selskabs dækning i dit område. Tele-selskaberne påstår næsten alle sammen, at de dækker mere end 99 procent af Danmark, - men, men, men... Ofte holder det ikke stik i især yderområderne. Når du først har investeret i et nyt abonnement, er det temmelig ærgerligt at konstatere, at linjen bliver afbrudt, eller at du ikke har ordentlig forbindelse til internettet via din telefon, selvom du betaler for det via dit abonnement. Så forhør dig gerne hos naboer om det pågældende selskab, hvis du ikke bor i en af de store byer.

5: Vær' særligt opmærksom på dit dataforbrug

Selvom du sikkert er på nettet på din mobil rigtig ofte, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du har brug for et abonnement med mulighed for et stort dataforbrug. De fleste er nemlig på trådløse netværk det meste af tiden - på jobbet, derhjemme eller i skolen. Så selvom du sikkert er på nettet med din mobil konstant, så kan rigtig mange alligevel spare en del, hvis de undersøger, hvor lidt mobildata, de egentlig bruger - trods det ofte store internetforbrug på mobilen.

6: Tjek dit forbrug hvert halve år

Priserne ændrer sig konstant, så hvis du vil være sikker på, at du har det billigste abonnement til lige netop dit forbrug, så tjek op på dit abonnement cirka hvert halve år, råder Nicolas Fredriksen fra telepristjek.dk.

I programmet Pengerådgiverne på TV 2 kan du i aften klokken 20.50 se, hvor mange penge en række helt almindelige danskere kan spare på deres mobilabonnement.