Business

Fem tegn: Her er en vaskeægte fupside

Danskerne shopper på nettet som aldrig før. Nye tal viser fra DIBS Payment Services, at danske forbrugere i år vil købe ind for omkring 54,4 milliarder kroner i danske og udenlandske netbutikker, hvilket er flere milliarder mere end sidste år. Truslen lurer dog lige rundt om hjørnet. Tv2.dk har fundet frem til en af de mange sider, der forsøger at narre penge fra de danske forbrugere.

Det er ikke kun de danske forbrugere, der bruger nettet på livet løs. Det vrimler med fupbutikker på internettet. På under et år er antallet af fupbutikker målrettet de danske forbrugere steget med mere end 50 procent, og i dag findes der minimum 1.141 fupbutikker, som alle forsøger at lokke penge ud af de danske forbrugere.

Og tallet er stigende, lyder det fra organisationen e-mærket, der administrerer den danske mærkningsordning for sikker nethandel. De udenlandske fupmagere lokker med kendte mærker, som de sælger til utroligt lave priser, og de bliver dygtigere og dygtigere til at ligne de rigtige sider.

Tv2.dk har sammen med organisationen e-mærket fundet frem til én af disse såkaldte fupbutikker.

På www.nikefreetilbudoutlet.com kan man ifølge ejeren købe Nike-sko til en pris, der er næsten for god til at være sand. Og det er den også, lyder det fra Lars Schmidt Larsen, der er direktør i e-mærket.

Herunder kan du se, hvordan du kan afsløre, om der er tale om en svindelside. I indslaget ovenfor får du flere råd om, hvordan du kan afsløre svindlerne.

1. Priserne:Priserne er 'skæve'. Der står eksempelvist "485,01 DKK", hvilket antyder, at de er oversat med en maskine.

2. Prisniveauet:Tilbuddene er samtidig lidt for gode. Det er under halv pris af, hvad de normalt sælges for.

3. Sproget er dårligt:Dårligt sprog og en blanding mellem dansk og engelsk. Eksempelvist finder man på en af undersiderne formuleringen: "På din fulde tilfredshed er vores højeste prioritet for langsigtede forretningsmæssige mellem os, tilbyder vi vende tilbage og udveksling instruktion."

4. Få oplysninger:Der er ingen eller meget få informationer om virksomheden. Der er eksempelvist ikke oplyst et cvr-nummer eller andre lovpligtige kontaktoplysninger som for eksempel den erhvervsdrivendes adresse. Du ved derfor ikke, hvem du handler med, og svindlerne har heller ikke lyst til at give sig til kende.

5. Produktet:Endeligt er der tale om Nike-produkter, som er blandt de mest udbredte varer på hylderne i de udenlandske fupbutikker.

- Oplever man at flere af disse kriterier, er opfyldt, bør man overveje en ekstra gang, om det er der, man bør handle, lyder det fra Lars Schmidt Larsen.