Business

Derfor er Hækkerup perfekt til sit nye job

Det perfekte match. Så kort kan kombinationen Karen Hækkerup og Landbrug & Fødevarer beskrives, mener finanskommentator ved TV 2 Ole Krohn.

Jobbet som direktør i Landbrug & Fødevarer passer perfekt til Karen Hækkerup. Ligeledes er det et scoop for Landbrug og Fødevarer, at de formår at hente den nu tidligere minister. Det mener finanskommentator ved TV 2 Ole Krohn. Herunder kan du se, hvorfor de to parter ifølge Ole Krohn er det perfekte match.

1: Hækkerup kan sætte dagsorden og skabe job

Karen Hækkerup kommer til et job, hvor hun kan sætte en dagsorden og derigennem være med til at skabe job i en industri, hvor vi i Danmark allerede er stærke. Der er en politisk erkendelse af, at vi skal have noget at leve af i Danmark, og da vi allerede eksporterer for milliarder indenfor landbrug er det nærliggende at satse her. Derfor er jobbet som administrerende direktør hos Landbrug & Fødevarer et meget stærkt sted at sætte sig. Et sted, hvor den nye direktør kan sætte en dagsorden, der er med til at skabe job på såvel slagterierne, i svinestaldene og på mejerierne.

TV 2's finanskommentator, Ole Krohn:

Ole Krohn har været på TV 2's finansredaktion siden 2007, først som finansredaktør og senere som kommentator.

Ole Krohn har dækket nogle af de største finanshistorier for stationen. TV 2's finanskommentator har et stærkt kildenetværk og har sat dagsordenen med flere opsigtsvækkende historier på TV 2.

2: Hækkerups egen karriere

Udover mulighederne for konkrete resultater i jobbet, er der også Karen Hækkerups egne interesser. Det her er nemlig også en karrieremulighed, hvor hendes egne interesser overstiger partiets interesser. Hun går fra en regering, som mange forventer får svært ved at holde magten ved næste valg, og på den måde fremtidssikrer hun sin egen karriere i en årrække.

Ligeledes får hun mindst et par millioner kroner i løn om året i det nye job. En løn, der overstiger en ministerløn.

3: Derfor er hun et scoop

Karen Hækkerup er et scoop for Landbrug & Fødevarer af flere årsager. For det første kan hun tegne erhvervsorganisationen udadtil, fordi hun i forvejen er et kendt ansigt. Desuden er hun kvinde i et ellers mandsdomineret fag. Dette atypiske valg af en kvinde giver hende yderligere muligheder for at trænge igennem lydmuren såvel internt som eksternt.

Ole Krohn vurderer desuden, at hun vil være i stand til at klare det stenhårde organisatoriske arbejde, hvilket var et problem for den tidligere direktør.

Vigtigt for Landbrug & Fødevarer er også, at hun via sit job i Folketinget og som tidligere fødevare- og justitsminister har gode politiske kontakter.

4: Organisation signalerer skift

Med Karen Hækkerup som ny direktør i Landbrug & Fødevarer signalerer organisationen også, at man ikke per automatik udvælger en person til jobbet fra partiet Venstre, hvilket der ellers har været tradition for - senest Søren Gade. Man signalerer, at man nu i stedet kigger bredt og udelukkende fokuserer på de professionelle kvaliteter.

Med Karen Hækkerup, der ifølge Ole Krohn kan betegnes som en politiker, der ligger til højre hos Socialdemokraterne, har Landbrug & Fødevarer desuden fået en direktør, der kan favne såvel venstre side af det politiske spektrum, ligesom hun kan favne de borgerlige. Netop fordi hun politisk ligger til højre hos Socialdemokraterne.