Business

TV 2 erfarer: Ikonisk dansk bygning sættes til salg

En af landets mest kendte bygninger skal ifølge TV 2 Finans' oplysninger sælges og i stedet omdannes til et stort område med erhvervslejemål og kontor. Post Nord, der har døjet med store underskud på grund af faldende postmængder, sælger den gamle bygning: Københavns Postterminal.

Alle, der har besøgt hovedstaden, kender den: Postterminalen i København. Den skal nu sælges, og hele området skal bygges om, erfarer TV 2 Finans.

Ifølge TV 2's oplysninger vil køberne blive fundet inden for en måned.

Med en udviklingsplan for hele området, nedrivning af eksisterende anlæg og opførelse af nyt, er det realistisk, at hele det nye område i København først står fuldt udbygget i ny skikkelse om 10-15 år.

Krohn: Så høj kan prisen blive

Ifølge TV 2's erhvervskommentator, Ole Krohn, skal køberen nu nøje overveje, om den skal satse på erhvervslejemål eller boliger.

Boligerne giver et sikkert men pænt afkast til investorerne, fordi der er stor omsætningshastighed for boliger, mens erhvervslejemål indeholder større risici, men også mulighed for større lejeindtægter, lyder det.

Vurderingen i markedet er, at Postterminalen skal kunne indbringe omkring 1 milliard kroner til kroner til Post Nord.

Prisen kan dog trækkes ned, da Post Nord tidligere har sloges med forurenet jord på området.

For den ene milliard får man knap 100.000 kvadratmeter kontor og garage, og som ekstra bonus følger den fredede postbygning fra 1910 ud mod Tietgensgade med.

- Der forestår et kæmpe arbejde for køberen med at byudvikle hele området til moderne tider. Det kan være som erhvervslejemål, men der er også en mulighed for at indrette boliger på grunden, der ligger meget attraktivt kun et stenkast fra Hovedbanegården, siger Ole Krohn.

Køberne er hemmelige - endnu

Ole Krohn vurderer, at der kun er et lille felt af købere, der kunne være interesseret.

- Man kunne tænke sig at NCC kunne være interesseret, eller også kunne det være noget for et stort pensionsselskab med en ejendomsportefølje, der jager bedre afkast, end de en statsobligation giver for øjeblikket. siger Ole Krohn

Med lukningen af Postterminalen forsvinder et lille stykke erhvervshistorie.

Postterminalens funktioner ventes i i stedet flyttet til Brøndby, hvor Post Nord i forvejen har en stor pakkecentral.

- Pakkecentralen i Brøndby ligger logistisk meget mere fornuftigt, vurderer Ole Krohn.