Tjek her: Stiger din boligskat de næste fire år?

Hvor meget skal du betale i grundskyld i din kommune i årene frem mod 2018, hvis regeringens forslag om at udskyde det nye system for ejendomsvurderinger bliver virkelighed? Det kan du få en oversigt over ved at klikke dig ind på kortet ovenfor.

De nuværende vurderinger for ejerboliger skal fastholdes indtil et helt nyt system for ejerboliger er klar i 2017, foreslår regeringen. Bliver det vedtaget, skal de fleste boligejere betale skat ud fra den nuværende ejendomsvurdering frem til og med 2018. I kortet ovenfor kan du se, hvad det betyder for, hvor meget du skal betale i grundskyld i hvert af årene frem til og med 2018.

Og så skulle man jo tro, at man skal betale det samme i skat hvert år indtil da. Sådan forholder det sig imidlertid ikke.

For de fleste boligejere vil den kommunale ejendomsskat - også kaldet grundskylden - nemlig stige. For enkelte vil den falde.

Skatten stabiliserer sig

Kun i ganske få kommuner vil stigningen fortsætte frem til og med 2018, og i de fleste kommuner vil skatten stabilisere sig frem mod 2018, viser beregninger Danske Bank har lavet.

- Det skyldes det særlige skatteloft, der gælder for grundskylden. Det er ikke et skattestop som for ejendomsværdiskatten, men et loft over, hvor meget skatten må stige hvert år på grund af højere grundværdier. Da grundværdierne steg kraftigt i sidste årti betød skatteloftet, at grundskylden ikke fulgte hele vejen med op. Men siden har den indhentet det tabte, og det er den indhentning, der fortsætter de kommende år, siger privatøkonom i Danske Bank Las Olsen.

I kortet ovenfor kan du klikke på kortet og se, hvor meget grundskylden, altså den kommunale ejendomsskat, ventes at stige i din kommune hvert år frem til og med 2018.

Tallene i kortet ovenfor ligger til grund for kortet ovenfor, at kommunerne ikke ændrer ved selve satsen for grundskylden, også kendt som grundskyldspromillen. Flere kommuner arbejder dog med planer om at sænke den til næste år, og det vil i så fald betyde lavere grundskyld end angivet her.