Business

TV 2 afslører: Styrelse mistænker Ree for menneskehandel

Rigmanden Karsten Ree efterforskes i øjeblikket for menneskehandel af Nordsjællands Politi - en anklage, han blankt har afvist. Tv2.dk kan nu afsløre, at det er en offentlig myndighed, der har vurderet, at Karsten Ree har været involveret i en menneskehandel.

Beskyldningen om, at Karsten Ree har været involveret i menneskehandel kommer fra centralt sted, erfarer tv2.dk.

Det viser sig, at det er Center mod Menneskehandel, der hører under Socialministeriet, som har vurderet, at Karsten Ree har været involveret i menneskehandel.

Center mod Menneskehandel ønsker ikke at kommentere sagen, men flere kilder med indsigt i sagen bekræfter dette over for tv2.dk.

Oplysningen bekræftes blandt andet af interesseorganisationen HopeNow, der efter eget udsagn har beskæftiget sig med over 1.000 sager om menneskehandel siden 2007.

Stifter af HopeNow, Michelle Mildwater, oplyser, at organisationen har hjulpet den afrikanske kvinde, som er den ene af sagens hovedpersoner, med at udrede sagen.

Derefter har HopeNow sendt hele hendes historie til en jurist og Center mod Menneskehandel, der har taget over.

- Vores mandat er at skrive et dokument, der beskriver, hvad de fortæller os. Det er, hvad vi har gjort. I den her sag og i mange andre sager, siger Michelle Mildwater, HopeNow.

HopeNow oplyser, at det er Center mod Menneskehandel, der sammen med Udlændingestyrelsen, har vurderet, at der var tale om menneskehandel, da Karsten Ree bistod en ung afrikansk kvinde med at rejse til Danmark i slutningen af 2012.

Blandt andet er kvinden tilkendt en reflektionsperiode af Udlændingestyrelsen, som er en særlig ordning for ofre for menneskehandel, erfarer tv2.dk

Det er endnu ikke kommet frem, hvem der har politianmeldt Karsten Ree.

Ifølge Michelle Mildwater repræsenteres den afrikanske kvinde af advokat Anne Brandt Christensen, der samtidig er formand for HopeNow.

Hun bekræfter over for tv2.dk, at hun er beskikket som bistandsadvokat i sagen, men hun vil ikke kommentere sagens detaljer.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Karsten Ree til de nye oplysninger.

I går sagde han dog til tv2.dk, at sigtelsen var et resultat af en personlig vendetta mod ham:

- Det er modbydeligt og morbidt, det er anmeldt i affekt, og det er en vendetta for at skade mig, mere er der ikke at sige om det. Det er ikke rart, det er ulykkeligt, det har ikke rod i virkeligheden, det er en modbydelig løgn, sagde Karsten Ree til tv2.dk.

Karsten Rees advokat, Michael Goeskjær, ønsker fortsat ikke at kommentere sagen.

- Jeg har ingen kommentarer til sagen fra nu af og i al evighed, siger Michael Goeskjær til tv2.dk.

Den afrikanske kvindes navn er redaktionen bekendt.