Business

Mascha Vang: Sådan tjener jeg en månedsløn på nettet

En ny generation af internetbrugere har bidt sig fast i markedet: Flere og flere begynder at blogge professionelt. De tjener penge på at skrive om alt fra tøj og mode til børn og mad. Én af de danskere, der har stor succes i blogging-universet er Mascha Vang. Tv-kendissens blog er ligefrem gået hen og en god forretning, fortæller hun til tv2.dk.

Mascha Vang kom flyvende fra start, da hun startede sin blog, maschavang.dk, for omkring tre år siden, men i dag er antallet af brugere nået et nærmest gigantisk omfang.

I dag har Mascha Vangs blog 1,5 millioner sidevisninger hver måned, og tv-kendissens skriblerier har udviklet sig fra at være en sidebeskæftigelse til et regulært fuldtidsjob, fortæller hun.

Mascha Vang, der ellers normalt er kendt som 'hende fra tv', er med andre ord blevet det, man roligt kan kalde en 'professionel blogger', og bloggen har vokset sig til at være en forretning, der i dag indbringer Mascha Vang det, der svarer til almindelig en månedslån, lyder det.

- Jeg lever af at blogge, siger Mascha Vang til tv2.dk.

Mascha Vang har ramt en guldåre

Mascha Vang tager sit blogger-job meget seriøst.

- Jeg bruger meget tid på det. Det er ikke bare at sidde og skrive et indlæg. Jeg skal finde noget, som læserne synes er interessant. Derudover skal der tages billeder, der skal overføres, og så er der en del administrativt arbejde, som jeg skal se til, da jeg har mit eget firma, fortæller hun.

Umiddelbart er der ikke noget ved tv-kendissens 'site', der afslører, at maschavang.dk faktisk er en seriøs virksomhed.

Mascha Vang blogger om alt muligt: Hendes børn, vægten og hendes liv, og i ny og næ sniger der sig også et produkt, som hun har prøvet, med på bloggen. Det skal man dog ikke tage fejl af.

Selvom den primære årsag til, at hun skriver om sit liv og sine oplevelser, er, at hun synes, det er sjovt, lægger Mascha Vang ikke skjul på, at pengene og den omtale, som bloggen giver hende, også har en stor værdi.

Den unge mor har ramt noget i den danske medieverden, som har vist sig at være en guldåre - en forretning, som flere andre kendisser først nu har fået øjnene op for.

- Det er jo skide god branding, og så er det en sjov måde at tjene lidt ekstra på. Det er jo ikke hver dag, der er et tv-job eller et radio-job, jeg kan tage, så det er en god måde at supplere min indtægt på, siger Mascha Vang.

Sådan tjener hun pengene

Pengene tjener hun primært ved at vise bannerannoncer på sin blog, men der ryger også penge i kassen, når hun tester et produkt, lyder det.

- Jeg tjener mest på bannerreklamerne - altså reklamerne på selve siden, men der er også folk, der køber indlæg. De køber en produktanmeldelse og sender et produkt, som jeg skal anmelde, siger Mascha Vang.

Det gør de, fordi Mascha Vang - udover at være kendt - har så mange følgere, som hun har. Hun og hendes navn har fået en stor markedsføringsværdi. Maschavang.dk er blevet en 'vare', hun kan sælge, og derfor kan nu håndplukke de produkter, der matcher hendes interesser og som kaster flest penge af sig.

- Jeg skriver ikke om hvad som helst. Jeg godkender først de produkter, som jeg vil anmelde. Jeg skal kunne lide det. Det kan være et nyt skyllemiddel, hvor jeg svarer på, om jeg kan lide duften, og om jeg ville bruge det selv, siger tv-kendissen.

Varerne har i sig selv ikke en stor værdi, fortæller hun. Virksomhederne betaler for hendes omtale. Det er det afgørende, lyder det.

- Jeg modtager ikke varerne som betaling. Nogle gange skal jeg sende produktet tilbage, andre gange smider jeg det væk. Det er sjældent varer af særlig stor værdi. Eksempelvis er jeg helt vild med at ryge vandpibe, og i den forbindelse har jeg skrevet om e-cigaretter. Der var jeg nødt til at få tilsendt fem cigaretter, siger Mascha Vang.

Mascha Vang: Jeg tjener en månedsløn

Hvor meget Mascha Vang faktisk tjener på sin blog-forretning, vil hun ikke fortælle, men hun afslører, at det svarer til en 'almindelig månedslån'.

- Jeg tjener nok til, at jeg kan leve af det. Det er ikke noget, man bliver rig af, men jeg tjener nok det, der svarer til en almindelig funktionærløn, lyder hendes svar på spørgsmålet.

Mascha Vang er ikke den eneste kendis i Danmark, der er sprunget ud på nettet for at supplere deres karriere.

For et stykke tid siden kunne tv2.dk fortælle om Christiane Schaumburg-Müller, der nu vil tjene penge på sit nye site, chrichri.dk, og forleden også om Julie Zangenbergs blogging-debut.

Derudover har tv-kendissenIbi Støvingog fodboldspilleren Simon Makienok deres blog, CRYSTAL KID & BABY SHARK, hvor de fortæller om deres liv og de produkter, som de prøver af. Også disse sider har et forretningselement.

Mascha: Det her er stort i udlandet

Mascha Vang tror, at der er flere på vej.

- Jeg er ikke overrasket, at flere blogger professionelt. Danmark er bare så forstokket og forældet og kedeligt og bange for branchen, så vi er mega langt bagud i forhold til mange andre lande. Det er enormt stort i andre lande. Det her har en kæmpe værdi og ikke mindst reklameværdi. Faktisk kommer det bag på mig, at det ikke er større, end det er, siger hun til tv2.dk.

Da hun begyndte at blogge var hun allerede et kendt ansigt, men hun er ikke i tvivl om, at bloggen har været med til at gøre hende endnu mere kendt.

- Det er bestemt med til, at jeg bliver mere kendt. Da jeg blev gravid kom jeg ikke i tv eller radio på samme måde, som jeg havde været før i tiden, men det viste sig, at folk stadig gerne vil følge med. Jeg blev den mest googlede person i Danmark i 2013. Medierne, Medina eller Rasmus Seebach var ikke i nærheden af det, siger Mascha Vang og griner.