Business

Rentefidus: Sådan sparede Allan 100.000 kroner på 14 dage

Det er ikke fordi 33-årige Allan Davidsen er uddannet økonom, eller er en haj til at investere. Han er efter eget udsagn bare en helt almindelig bankkunde, en familiefar, der har sparet en mindre formue, ved at tænke sig om.

Allan Davidsen vidste godt, at man kan spare penge ved at skifte bank, men han blev alligevel overrasket over, hvor meget et bankskifte kunne spare hans egen husstand - at han kunne spare så mange penge, som han gjorde.

Ved at skifte bank sin gamle bank ud med en ny blev familiens renteudgifter nærmest halveret og i alt har skiftet sparet husstanden for mere end 70.000 kroner over de næste fem år, fortæller han til tv2.dk.

- Alene på vores boliglån har vi næsten fået halveret renten med næsten fire procent fra 8,75. Det sparer mig for omkring 100.000 kroner i løbet af lånets løbetid på 9 år og fire måneder. Det er omkring 10.000 kroner om året, jeg sparer på boliglånet, siger Allan Davidsen til tv2.dk.

Det tog 14 dage at skifte bank

Og bankskiftet gik nemt. I alt tog det 14 dage fra han havde truffet beslutning om, at familien skulle skifte bank, til det var en realitet, lyder det.

For indsatsen får han nu udover en markant lavere rente på sit boliglån også en væsentlig lavere rente på sin kassekredit og en højere rente på lønkontoen.

- Det var overraskende nemt, siger Allan Davidsen.

Beslutningen var ikke svær at tage, da hans gamle bank, Djursland Bank, ikke levede op til familiens forventninger, da de købte nyt hus ikke langt fra Hedehusene på Sjælland.

Fik tre tilbud fra tre banker

Banken var for dyr. Renterne, familien betalte, var alt for høje. Det var Allan Davidsen klar over fra starten, og derfor spurgte han konkurrenterne, hvad de kunne tilbyde.

Han lagde sine oplysninger op på bankportalen Mybanker.dk, så flere banker kunne 'byde' på ham som kunde.

Tre dage efter lå der tre tilbud fra tre forskellige banker, og Allan Davidsen valgte at gå videre med det ene ved at acceptere tilbuddet. Et par dage efter ringede en rådgiver fra den nye bank for at aftale et møde med Allan Davidsen og hans partner.

Allan: Jeg vil gøre det igen

Mødet fandt sted samme uge, hvor parret underskrev en række papirer, og 14 dage efter var de officielt kunder i den nye bank. Alt papirarbejdet stod den nye bank for, fortæller Allan Davidsen.

Han er svært tilfreds med sin beslutning.

Til spørgsmålet: Fortryder du, at du ikke har gjort det før, svarer Allan Davidsen.

- Nej, men jeg kunne godt finde på at gøre det igen. Man kan sige, at samfundet udvikler sig hele tiden, men det er ikke altid, at bankerne følger med af sig selv. Fortsætter renterne nedad, og vores nye bank ikke følger med, så er vi nok nødt til at gøre det igen om et par år.