Business

Kæmpe sponsorat: Nu vil Vestas vinde Volvo Ocean Race

En af de største danske sportssponsorater nogensinde er en realitet, når Vestas går ind et stort sponsorat for at vinde Volvo Ocean Race.

Kongelig Dansk Yachtklub, KDY, træder sammen med en ny hovedsponsor Vestas Wind Systems A/S ind i Volvo Ocean Race 2014-2015 med den første dansk sponsorerede båd.

Kaptajnen for holdet bliver Chris Nicholsen, og i den 8 mands store besætning vil der være to danskere om bord. Hjemstavnen bliver i Tuborg havn.

To unge danske KDY-sejlere, Peter Wibroe og Nicolai Sehested, begge under 30 år, påmønstrer den otte mand store besætning, der alle er medlemmer af KDY.

Båden, "Vestas Wind", kommer til at sejle under dansk flag og har Tuborg Havn som sin officielle hjemhavn.

KDY træder sammen med hovedsponsoren ind i Volvo Ocean Race 2014-2015 med den første dansk sponsorerede båd.

Starter går den 4. oktober 2014 med det første "In-Port race" i Alicante i Spanien.

Det er den 12. udgave af Volvo Ocean Race, som undervejs anløber 11 havne - Cape Town, Abu Dhabi, Sanya (Kina), Auckland (New Zealand), Itajaí (Brasilien), Newport på Rhode Island, Lissabon, Lorient (Frankrig) og med et 24-timers pit-stop i Haag inden målgang med den afsluttende "In-Port race" den 27. juni 2015 i Göteborg.

Turen er på 38.739 sømil fra start til mål.

For Vestas gælder det om at styrke deres vækststrategi fra Brasilien til Kina, Sydafrika, USA og Mellemøsten/Nordafrika.

Koncernchef Anders Runevad er overbevist om, at Volvo Ocean Race bliver en bragende succes for Vestas, KDY og ikke mindst dansk sejlsport. Anders Runevad har gode erfaringer med sejladsen og de mange kommercielle muligheder fra sin tid i den svenske Ericsson koncern, der har deltaget flere gange i Volvo Ocean Race.

- Vindenergi er der hvor vi har vores markedsfokus, Volvo Ocean Race er her et perfekt match, siger Anders Runevad og tilføjer:

- Sammen med KDY har vi samlet et verdensklasse team af sejlere og vindenergi fagfolk, og vi er alle om bord for at vinde.

Over tre millioner mennesker forventes at besøge de 11 ankomstbyer, hvor den officielle live stream på www.volvooceanrace.com når ud til mere end syv millioner seere.

- For KDY er det en unik mulighed for at sætte sejlsporten på det danske landkort, det er en kæmpe drøm for KDY der nu går i opfyldelse i samarbejde med "Vestas Wind", siger klubbens formand, Flemming Ipsen.

- Medlemmerne får en række unikke muligheder for at komme helt tæt på eventen i de 11 ankomstbyer, fortsætter han