Business

Helt vildt: Tine sparer 70.000 om året på bankskifte

Omkring hver fjerde dansker går rundt og overvejer at skifte bank, men i løbet af de seneste 12 måneder var det kun seks procent, der gjorde noget ved sagen og skiftede den gamle bank ud med en ny. Det skriver Børsen mandag. En af de kunder, der har gjort noget ved sagen er Tine Gaihede og hendes mand.

Tilsammen sparer hun og hendes mand det, der svarer til en lille bil hvert år ved at have skiftet bank.

- Det er helt vildt, lyder det fra Tine Gaihede. Og det er det for så vidt også.

Tine Gaihede, der er selvstændig, havde i alt for mange år ikke fået gjort noget ved sine bankforretninger.

Hun og hendes mand er i dag i 50'erne og havde været kunde i banken i over 30 år. De følte begge, at der var styr på det meste.

Derfor blev hun også overrasket over, hvor meget hun og hendes mand kunne få ud af et par samtaler med en rådgiver og en anden bank.

Baggrund:

Flere og flere danskere overvejer at skifte bank, men ifølge en ny analyse fra Dansk Analyse er det kun seks procent, der gør noget ved sagen. Det skriver Børsen mandag.

Ifølge bankportalen Mybanker.dk kan der være mange penge at spare, hvis man skifter bank.

Ifølge Mybanker.dk har 1.470 kunder undersøgt, hvad de kunne spare ved at skifte bank via prisportalen.

Gennemsnitligt kunne de spare omkring 40.000 kroner i løbet af fem år, viser en opgørelse fra Mybanker.dk.

Det kan Tine Gaihede skrive under på. Hun og hendes mand skiftede bank. Det har udløst en årlig besparelse på 70.000 kroner om året før skat, fortæller hun til tv2.dk.

Sparer 70.000 hvert år

Med nærmest et trylleslag blev familiens udgifter reduceret med så meget, at de tilsammen sparer 70.000 kroner før skat hvert år i forhold til de aftaler, de havde med deres gamle bank, fortæller hun.

- Vi fik halveret vores renteudgifter på vores kreditter, kassekredit, billånet og forbrugslån. Der fik vi halveret renten fra 10 til 5 procent, siger hun til tv2.dk.

Det, der fik hende til at tage banksagen i egen hånd, var en artikel om, hvordan man kan optimere sin økonomi.

Det er nemmere, end man tror

Tine Gaihede hyrede en personlig rådgiver for et par tusinde kroner, og han fandt frem til et par banker, som hun og hendes mand kunne vælge mellem.

Størrelsen på den besparelse, som rådgiveren stillede i udsigte, fik familien til at reagere.

- Det er nemmere at skifte bank, end man tror. Han fik at vide, hvilke krav vi havde til banken, og så fandt han tilbuddene. De lagde så vores lån om, og vi fik vi nogle nye øjne på, hvordan vi kunne finansiere vores bolig, siger Tine Gaihede.

Resten er historie. Og den ender med, at parret har 70.000 mere til dem selv om året, inden skatten er betalt, fortæller hun.

Det er min egen skyld

Tine Gaihede bebrejder dog ikke sin gamle bank for noget. Pilen peger på hende selv, fordi hun ikke reagerede tidligere, mener hun:

- Der er ingen tvivl om, at grunden til, at vi var kunder i banken i 30 år, var, at vi synes, det hele var lidt for uoverskueligt. Altså, hvor finder man det bedste tilbud? Det kan være svært at svare på, også så er det nemmere at blive.

Økonomien fik med andre ord lov til at passe sig selv, så længe den kørte, som den skulle.

Derudover følte Tine Gaihede og hendes mand en slags loyalitet over for den bank, som de havde haft i så mange år.

- De havde altid været der for os, når vi havde problemer, og banken havde et godt renomme, siger Tine Gaihede.

- Men der ikke nogen tvivl om, at jeg i dag er ærgerlig over mig selv, fordi jeg har kastet rigtigt mange penge ud af vinduet i renter gennem årene, tilføjer hun.