Business

Avis: 3.000 TDC-job er i farezonen

TDC er øjensynlig klar til at gøre et massivt indhug i medarbejderstyrken.

Over for Jyllands-Posten fortæller TDC-kilder tæt på forløbet, at topledelsen med Carsten Dilling i front er klar til at outsource store dele af den daglige drift af TDC's kabelbårne telenet i jagten på nye besparelser.

- Samlet kan det ende med, at TDC outsourcer op mod 3.000 mand, deriblandt også de kørende teknikere, siger en TDC-ansat, der ønsker at forblive anonym, men Jyllands-Posten kender identiteten på vedkommende.

I dag er der knap 7.600 ansatte tilbage i den danske del af TDC-forretningen mod tæt ved 14.000, da fem kapitalfonde i foråret 2006 tog kontrol med den danske telegigant.

Tættekammen er i brug. Tallene understreger, at TDC's fortsatte milliardoverskud i årevis har været løftet frem af nidkære besparelser på alt fra medarbejdersommerhuse og direktionsbiler til salg af kunst og bygninger og omfattende fyringsrunder suppleret med outsourcing af et væld af opgaver.

I finanskredse har man imidlertid længe peget på, at kilderne til fortsatte besparelser begynder at tørre ud.

Det fik i januar Carsten Dilling og den øvrige topledelse til at lancere projekt "Fremtidens Driftsmodel" med det formål at gennemgå TDC-forretningen med en tættekam for at finde opgaver, der kan udføres billigere uden for huset.

Det er dette arbejde, der nu ifølge kilder er så langt, at TDC bl.a. står med to bydere på driften af det kabelbårne telenet, som beskæftiger flere end 1.500 serviceteknikere foruden en teknisk stab, der står for den løbende vedligeholdelse og udbygning af telenettet.