Business

Dansk Bitcoin-børs åbner mandag

Det bliver nu muligt for danskere at handle med den digitale valuta Bitcoin på en danskbaseret handelsplatform, når den mandag åbner for handel med 1.000 Bitcoins.

Det skriver Bloomberg News mandag middag.

Det er Crypto Coins Exchange Denmark Aps, som er selskabet bag handelsplatformen, som vil gøre det muligt at handle med Bitcoin og de såkaldte Litecoin i bytte for bøde danske og norske kroner ud over de mere gængse valutaer i form af euro, dollar og pund.

Selskabet tilbyder dog sin service til folk på hele kloden, selv om den er beliggende i Danmark.

Handel med Bitcoins har været meget omdiskuteret de seneste måneder, hvor der især har hersket tvivl omkring sikkerheden for den digitale valuta, men direktøren for den danske Bitcoin-børs lover, at der er styr på sagerne.

- Vores stærkeste salgsargument er, at vores kunder ved, hvor vi er, at lovgivningen er dansk, og at der dermed er fuldstændig gennemsigtighed, sagde Ronny Boesing, administrerende direktør i Crypto Coins Exchange Denmark Aps, til Bloomberg News fredag i sidste uge.

Derudover kan de, som måtte ønske at handle med Bitcoins, glæde sig over, at Skatterådet tilbage i marts afgjorde, at man ikke bliver beskattet af eventuelle gevinster ved køb og salg den digitale valuta.

- Hvis man konstaterer en gevinst på sine Bitcoins, er den skattefri. Ligesom at man sælger et maleri, og man tjener på det, er det skattefrit. Bitcoins er ikke erhvervsmæssigt begrundet i en virksomhed. Det betyder, at man betragter bitcoins som et privat aktiv, sagde formand for Skatterådet, Hanne Søgaard Hansen, tilbage i marts.