Business

Virksomheder stadig i kreditklemme

Danske virksomheder oplever fortsat, at det er vanskeligt at skaffe finansiering, viser undersøgelse.

Det er næppe en hemmelighed, at danske virksomheder havde svært ved at skaffe finansiering i kølvandet på finanskrisen.

Nu viser en ny undersøgelse imidlertid, at mange af landets små og mellemstore virksomheder stadig sidder i den såkaldte kreditklemme, selv om økonomien går imod lysere tider.

- Undersøgelsen tyder på, at der er blevet løsnet en lille smule for kreditklemmen, men i forhold til at sikre den nødvendige finansiering af vækst og udvikling, så går det alt for langsomt, siger Stig Holst Hartwig, administrerende direktør i revisionsfirmaet Bdo.

Det er tredje år i træk, at revisionsfirmaet udkommer med sit Bdo Barometer, der bygger på en analyse af 30.000 regnskaber fra små og mellemstore virksomheder kombineret med godt 1000 kvalitative interviews.

- Mange virksomheder siger i undersøgelsen, at de har haft store problemer med banken, når de skulle rejse penge til vækst, siger Stig Holst Hartwig.

Samtidig er der ifølge Bdo en tendens til, at det er "de små og ambitiøse virksomheder", som ikke kan få finansiering, siger han:

- Og det er et problem, da det er her, en vigtig del af erhvervslivets innovation og vækst skal komme fra.

I årets undersøgelse angiver 10 procent af virksomhederne, at det er blevet sværere at få finansiering det seneste år, mens 69 procent mener, at situationen er uændret.

15 procent af virksomhederne ser dog lyst på situationen og svarer, at de har lettere ved at få kredit i forhold til sidste år.