Business

Legomand tjener en milliard hver måned

Kirk Kristiansen-familien har en meget solid indtægt i Lego. Derudover har de en heldig hånd med andre investeringer. Indtægterne var så gode i 2013, at familien med Kjeld Kirk Kristiansen i spidsen tjente omkring en milliard kroner måneden i 2013.

Familien bag Lego-koncernen - Kirk Kristiansen - tjente milliarder af kroner på legoklodserne og på udviklingen i Merlin Entertainments plc.

Efter skat fik familiens selskab Kirkbi Koncernen et overskud på 7,6 milliarder kroner i 2013 mod 6,3 milliarder kroner i 2012. Før skat landede overskuddet 11,9 milliarder kroner, og dermed knap en milliard kroner om måneden.

- Det er et særdeles tilfredsstillende resultat, som først og fremmest skyldes fortsat vækst og endnu et rekordoverskud i Lego Koncernen, siger Søren Thorup Sørensen, der er direktør i Kirkbi.

- Merlin Entertainments plc fortsatte sin flotte udvikling og blev i november 2013 børsnoteret i London med god interesse. Herudover har vores finansielle investeringer også klaret sig rigtigt godt i 2013, siger han i en kommentar til regnskabet.

Kirk Kristiansen familien ejer 75 procent af Lego, mens den resterende del ejes af Lego Fonden. Familien ejer også Lego varemærket.

Oveni kommer en ejerandel på 29,9 procent i Merlin Entertainments plc, som er verdens næststørste aktør på området for forlystelsesparker - og parkerne tæller blandt andet Legoland Parkerne.

Men det er ikke fest og farver det hele. Kirkbi, Dong Energy og William Demant Invest er ved at opføre den tyske havvindmøllepark Borkum Riffgrund 1. Kirkbis investering her er på cirka tre milliarder kroner.

Årsagen til, at man er gået ind i vinmøller, skal findes i, at Lego Koncernen har et mål om at etablere vedvarende energikapacitet til at dække koncernens samlede energiforbrug i 2020.

Ud over vindmøller har Kirkbi også en andel i Matas på 11 procent. Matas gik på børsen for snart et år siden - og siden er det gået rigtigt godt for selskabet.

Allerede nu er 2014 i startet i fin stil, fremgår det af regnskabet. Derfor forventer koncernen et tilfredsstillende resultat i 2014.