Business

Kæmpe-konkurs kunne være undgået

Tidligere chef for den amerikanske centralbanks afdeling i New York og tidligere finansminister i USA, Timothy Geithner, afslører, at hanville have støttet lån, der kunne have muliggjort engelske Barclays køb af Lehman Brothers.

Og det kunne have forhindret den største konkurs i USAs historie.

Det skriver Financial Times.

Udtalelserne rejser spekulationer om hvorvidt økonomisk støtte fra den amerikanske centralbank, kunne have overtalt de britiske myndigheder til at lade Barclays opkøbe Lehman Brothers, dermed undgå bankens konkurs og formentlig ændre forløbet af den finansielle krise.

- Jeg er sikker på at den amerikanske centralbank ville have været villig til finansielt at støtte en aftale med en villig køber, og jeg tror at den daværende finansminister, Hank Paulson, ville have støttet det, skriver Geithner ifølge Financial Times.

Han påpeger dog, at de støtten ikke ville have fjernet de økonomiske risici for Barclays, der til sidst var den eneste potentielle køber af Lehman, og det næppe ville have ændret det britiske holdning.