Business

Banken ringede - nu sparer Lotte 5.000 om året

Priskrigen bankerne i mellem har taget en helt ny drejning. Nu ringer bankerne selv ud til kunderne og tilbyder dem lavere renter. Det skete for Lotte Jacobsen, der nu sparer 5.000 kroner hvert eneste år på sit lån i andelsboligen.

- Det er da for fedt. Jeg vil bruge pengene på en tur til Paris eller London i sensommeren.

Sådan siger en glad Lotte Jacobsen, der sparer 5.000 kroner hvert år, fordi bankrådgiveren selv har kontaktet hende for at tilbyde hende et billigere andelsboliglån.

Og Lotte Jacobsens eksempel står ikke alene. En ny tendens, hvor bankerne kæmper indædt om især andelsboligkunder, sparer andelsboligejere for op mod 20.000 kroner om året.

Jeg tænker, at jeg ikke bare er en lille småsparer, der skal være med til at betale det store gilde. Jeg føler mig som en god kunde, som banken sætter pris på, selvom jeg ikke har en million kroner stående på min konto

Lotte Jacobsen, glad bankkunde

- Jeg har fået en stor tillid til min bank og til min rådgiver i Nordea. Jeg tænker, at jeg ikke bare er en lille småsparer, der skal være med til at betale det store gilde. Jeg føler mig som en god kunde, som banken sætter pris på, selvom jeg ikke har en million kroner stående på min konto, siger Lotte Jacobsen, der altså ikke selv har taget initiativ til det, der nu sparer hende 5.000 kroner om året.

Ligesom mange andre, har Lotte Jacobsen tidligere overvejet, om det ville være en god ide at skifte bank. De tanker er dog forsvundet nu.

Jeg lægger pengene i en pulje, der går under kategorien "ren forkælelse". Udover en tur til London eller Paris kunne det være wellness, og den slags skulle jeg spare op til tidligere

Lotte Jacobsen, glad bankkunde

- Det, at de aktivt har taget kontakt til mig og sætter min rente ned, så jeg sparer 5.000 kroner om året, det betyder, at jeg ikke flytter mig fra Nordea. Det betyder også, at hvis jeg en dag kommer i en økonomisk situation, hvor jeg har brug for at banken hjælper mig, så vil jeg ikke være bange for at kontakte dem med det samme. Det her har givet mig en større tillid til banken, siger Lotte Jacobsen, der altså vil bruge pengene på at forsøde tilværelsen.

- Jeg lægger pengene i en pulje, der går under kategorien "ren forkælelse". Udover en tur til London eller Paris kunne det være wellness, og den slags skulle jeg spare op til tidligere, siger hun.

Det, at de aktivt har taget kontakt til mig og sætter min rente ned, så jeg sparer 5.000 kroner om året, det betyder, at jeg ikke flytter mig fra Nordea

Lotte Jacobsen, glad bankkunde