Business

Flere unge vil starte eget firma

Flere unge danskere vender i dag ryggen til tilværelsen som lønmodtagere for i stedet at prøve kræfter med deres helt egne forretningsidéer og skabe egen virksomhed.

Og for stadig flere af dem er det ikke kun drømmen om en god forretning og en succesfuld karriere, men derimod ønsket om at gøre en forskel, der driver værket.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at antallet af iværksættere under 30 år er mere end fordoblet fra 3552 i 2008 til 8677 i 2012.

Tendensen er den samme blandt de helt unge mellem 15 og 20 år.

Her er antallet steget fra 243 til 353 i løbet af de seneste 10 år.

Og hos såvel Fonden for Entreprenørskab som på Afdelingen for Iværksætteri på Copenhagen Business School har man set en markant forandring i profilen blandt de unge, der i dag vælger iværksættervejen.

Fra tidligere næsten udelukkende at hverve elever fra en merkantil baggrund henter de to uddannelsesinstitutioner i dag deres entreprenøraspiranter fra en bred vifte af uddannelsesinstitutioner.

Blandt andet Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og en række ungdomsuddannelser.

Samtidig er det en tydelig tendens, at elevernes produkt- og virksomhedsidéer i stigende grad har bæredygtige profiler og et socialt ansvarligt sigte.